Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Jó ég! Szerintetek megúszhatta...

Jó ég! Szerintetek megúszhatta ez a ló komolyabb sérülés nélkül ezt az esést?

Figyelt kérdés
[link]
2013. jún. 29. 13:36
 1/8 A kérdező kommentje:
Akinek nem nyitja meg itt van a link: [link]
2013. jún. 29. 13:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Bár nem tartom túl viccesnek, aki igen, és vicc oldalra pakolja, annak gratulálok, de ettől függetlenül minden további nélkül megúszhatta, látni, hallani durvábbakat is - a ló erős jószág azért, ennyitől nem kell vágóra vinni/altatni.
2013. jún. 29. 13:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha eltört a lába, akkor vége van.
2013. jún. 29. 13:50
 4/8 anonim ***** válasza:
Ennyitől nem valószínű, hogy eltört a lába, azt azért tegyük hozzá. Nincs kizárva, de nem is túl valószínű.
2013. jún. 29. 14:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Ha a lába nem is sérült meg, de a gerince nagyon nagy ütést kapott! :/
2013. jún. 29. 14:05
 6/8 anonim ***** válasza:
Persze. Ez egyszerű fizika, sérülés leginkább akkor lesz, ha az energia kis területen hirtelen nyelődik el. Namost itt nem ez a helyzet, a mozgási energia jórésze nem nyelődik el ütközéskor, hanem, mint látod az állat megemlésére fordítódik, tehát a lába már nem sérült. Ezt követően átfordul, és a marjára-fenekére esik, ha megnézed a ló anatómiáját, akkor szemmel láthatóan ezek a legerősebb részek, szintén kicsi az esélye, hogy sérült.
2013. jún. 29. 14:06
 7/8 Pivekla ***** válasza:
Ha beverte volna a fejét akkor több okunk lenne aggódni, de ha jól látom nem érte a földet, így ha szerencséje van csak felállt és megrázta magát...
2013. jún. 30. 16:51
 8/8 anonim ***** válasza:

Én a galoppon vagyok. És ennél sokkal súlyosabbakat is láttam már. Pl.: Az egyik versenynapon a lovunk (Művészlélek) betörte a trénerünk kocsijának a hátsó szélvédőjét. Egyszerűen hanyatt beleeett... Semmi KOMOLY baja nem lett, csak a száját elvágta az üveg, és vérzett, meg utána ingerült volt.

Akkor nagy a baj, ha a ló nem vagy csak nagy nehézségek árán tud felállni. Akkor mindenképp állatorvost kell hívni. Szerintem itt csak megzúzódhatott a háta, és a lába.

2013. júl. 23. 18:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!