Lovas sérülés. Ötlet?
Na szóval az történt hogy vittem be a lovat és a betonon pont rálépett a lábamra és kiszakította a körmömet. Után sokáig jártunk a dokihoz és azt mondta egy hónap alatt rendbe jön és majd leesik a köröm és vissza nő az új. Hát le is esett a köröm visszanőt az új. Na de itt a baj. Az új köröm valahogy benőtt a körömágy alá. Ez már több mint 1 éve volt. És azóta sem jött rendbe. És iszonyúan fáj mikor valaki rálép. Máshogy nem zavar. De mindenki azt mondja hogy ki kéne onnan vágni mert igy csak rosszabb lesz. Tudom. De én félek az ilyen műtétektől meg ilyenektől. És nem merem bevállalni. Mindig azt mondom nem zavar. Nem is zavar csak az hogyha rálépnek a lábamra iszonyatosan fáj. Szóval orvosi beavatkozást nem merek. Tudom hogy az lenne a legjobb de félek.
Nem tudnátok valami házi módszert ami segithet?
Én nem voltam még ilyen "BEAVATKOZÁSON", de a nagymamámtól hallottam már jó párszor ezt, hogy ment erre a kórházba. De ez egy kis rutinműtét, helyi érzéstelenítés, aztán munka és mehetsz haza :) Ha Ő kibírta, aki extrafélős, akkor neked is ki kell bírnod! Szurkolunk, és remélem holnap már azt írod, hogy "Igazatok volt, mégse fájt annyira :) "
Az ilyet nem szabad halogatni. Általában frissen ezek nem fájnak, de mire rászánja magát az ember elsúlyosodik. Szóval ne totojázz :)
B.
Megvágja a bőrt, nyilván, másképp hogy szedi ki a benőtt körmöt? Azért lenne jó most lemenni, mert később lehet, hogy nem rutinműtét, és tényleg fájni fog, ha beleáll valamibe, vagy átvisz egy eret, stb. Most még bemész, sitty-sutty kivágja, és röhögtök egy jót utána, hogy ennyi volt.
Otthon azért ne akard kivágni, mert ha ár benőtt, akkor lehetnek belőle csúnya gondok, ha rossz helyen vágsz bele, ráadásul érzéstelenítés nélkül az tényleg fájni fog - és el is fertőződhet, hisz nem steril dolgokkal dolgoznál.
Gyakorlatilag 0 az esélye, hogy erre a lábad rámenne, hogy sántítani fogsz, vagy bármi súlyos szövődménye lenne, tehát nem kell aggódnod, félned.
Csak még soha nem volt semmilyen műtétem ezért is félek. Csak tudjátok én mindig a legrosszabbakra gondolok. Hogy mi van ha nem fog hatni az érzéstelenitő? Mi van ha fájni fog? Tulaggódom... Megpróbálom összeszedni magam.
Szerintetek ha egy kb. 5 honapja ilyen és a fájdalom mindig ugyanolyan sosem erősebb sosem gyengébb. Akkor már nem túl késő? Vagyis még meg lehet csinàlni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!