Ő a volt edzőm, vélemények? Szerintem nincs minden rendben.
Egy lovas rendezvényen lovagolt, élőben nem láttam. De nekem nagyon sok negatív érzésem támad a képekkel kapcsolatban. Jó tudom hogy ezek csak elkapott pillanatok, de akkor is. Jó ez így a lónak? ugye nem?
Igen, az utolsó jól leírta a dolgot ami ma Magyarországon általában egy lovardában zajlik. Nyilván az ember azért meg lovagolni tanulni, mert nem tud, vagyis nem ismeri a segítségadásokat stb. Utána meg valamit mutatnak neki, mondhatni "tanítanak", és az akkor az ő szemében úgy van jól. Felismerni, hogy sok esetben már pedig ez koránt sem jó igen nehéz, főleg gyerekek, fiatalok esetében akik eltötyörögnek a karámban ügetésben évekig a vágta reményében... Sok ilyen ismerősöm van, és magam is mindig ilyen helyeket fogtam ki eddig, most már hála az égnek normális helyre járok.... kijavítani a rossz beidegződéseket... hát minden, csak nem könnyű, nehezebb mintha a 0-ról kezdenék..
Na de nem offolni akarok, képnél sok esetben lehet csalóka, mint ahogy írtad is. Egy videó alapján jobban lehetne látni, hogy hogy lovagol. Ettől függetlenül tényleg nem biztató amit csinál...
Még szerencse hogy csak a volt edződ.
Katasztrófa!
Alapból lovas ember lovas felszerelésben ül lóra még otthon is, nemhogy egy rendezvényen. Nálam már ez leírt mindent, de a lovaglás és a szárkezelés még rátesz egy jó nagy lapáttal.
Szárat kivenném a kezéből, futószárra vissza és akkor megtanulunk lovagolni...
Sajnálatos, hogy ma Magyarországon ilyen emberek lovasoktatás álnéven pénzt kérnek el. :(
Nem vagyok biztos abban, hogy minden jogos, amit leírtatok, előttem válaszolók.
Tény, hogy felelőtlenségre és igénytelenségre utal az utcai ruhában való lovaglás, de ez az egy dolog állapítható meg jogosan, hiszen nem ismeritek a lovat. Könnyű egy kép alapján ítélkezni, ismeretlen emberekről, ismeretlen lovakról. Én történetesen ismerem a lovat (bár nem ide járok lovagolni), és tudom, hogy mennyire ideges, állandóan ugrál, ott voltam ezen a rendezvényen, majdnem kiszaladt a világból, mikor hirtelen szólalt meg a hangosbemondó, nemhiába fogja annyira a szárat. Az edzőt is ismerem, én türelmes és jóindulatú emberként emlékszem rá, aki rendesen bánik a lovaival, még azzal a lóval is, akin a képen ül, aki egyébként a saját lova, kevesen lovagolják, szeretettel van kezelve. Nyilván MINDENKI stílusában van kivetnivaló, ezt még a képen látható edző is elismerte, tudja, hogy a lovaglás művészetét egy életen át kell fejleszteni. Az, hogy itt tizenkét kommentből tizenkettő negatív a háttértörténet ismeretének hiányában lenne? Nem tudom. Mindenesetre nem árt ismerni valakit, mielőtt véleményt mondanánk róla.
Neked pedig, kedves kérdező, a rosszindulatod megdöbbentő. Egyébiránt nem sérti ez meg a személyiségi jogokat?
Nem sért jogokat, mivel a kép már felkerült a netre és bárki számára elérhetőek, így kérhet róla véleményt, mi mit látunk.
Ha egy ideges lovat erősebben fogsz úgymond, azzal amúgy csak generálod, hogy a ló pánikoljon, mert folyamatosan arra készülsz, hogy e fog ugrani, a ló érzi, hogy feszült vagy, és ő is elkezdi keresni, hogy na, mitől kell vajon félni, mert ha valamitől az ő Alfaként elismert, ragadozó vezére is tart, attól bizony jobb félni - és amint bármit lát vagy hall, ami kicsit is ijesztő lehet, bizony, már robban is. Én ha megugrik a lovam, szinte egyből szárat adok neki, és megsimogatom (persze ehhez össze kell szokni, érezni kell, mikor teheted ezt meg, és mikor van komolyabb gáz), azóta sokkalta nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb, alig van valami, amitől komolyan megrémül. Mikor hozzám került, elég pánikbeteg alkat volt, és amíg én is "erősen fogtam", addig ez nem is változott, lóevőnek bélyegzett közel bármit...
Én azt mondtam, nekem mi vált be, illetve, hogy ha pánikszerűen fogod és kapaszkodsz a ó szájába, akkor attól 99%, hogy nem fog megnyugodni...
A másik, nyilván nem a bemutatón kell elkezdeni a lovat tanítani, idomítani, nevelni, ingerekhez szoktatni... És persze egyértelműnek tűnik az is mondjuk, hogy nem egy idegbeteg lóval csinálok díjlovas bemutatót, ami még otthon, békés és megszokott körülmények között is 5 percenként ugrál, legalábbis én úgy gondolom, hogy ha nem is szakavatott a közönség, megérdemel annyit, hogy egy nyugodt és kiegyensúlyozott lovat lásson, ami egyrészt nem köz-, és önveszélyes, másrészt állapotba hozható, ezáltal valós teljesítményt és tudást tud reprezentálni, másképp az egész értelmetlen.
Nem tudom, ki ez az ember (illetve lehet, hogy tudom, csak nem jól látszik az arca és így nem ismerem fel, viszont: csatlakozom egyik előttem szólóhoz: nem tudjuk a háttértörténetet. Valóban visszatetsző, hogy nem tisztességes lovassszerelésben lovagol, ez tény. De a többi... Menjetek oda, próbáljátok ki a lovat hasonló körülmények között, aztán ha nem szór szét benneteket a közönség közé és netán szebben is dolgozik, akkor lehet véleményt mondani.
Egyébként pedig nagyon szeretném a fotókat látni rólatok, kedves kommentelők, saját lovatokon, versenyen vagy bemutatón. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!