A zsoké szakmában számit hogy tud e az ember lovagoni vagy indulhat nulláról is?
Természetesen tudni kell lovagolni hozzá a jármódokat. Lépés, ügetés, vágta - karcsú lovasok galoppoznak versenypályákon. Kell hozzá jó egyensúlyérzék is, ezeknek a feltételeknek illik megfelelni (főleg, hogy ezek nélkül nem lesz senki zsoké). Kell még valami hozzá? :D
Nem tudom
Könnyűnek kell lenned, piszok jó egyensúlyérzék kell hozzá, na meg egy hatalmas adag bátorságra is szükség van, mert azért csak 60km/h-val közlekedő telivéren billeg az ember.
Ráadásul szinte csak lábszárral tudsz kapaszkodni a térdednek nincs túl sok köze a lóhoz.
Ha a fent felsorolt 3 dolog megvan benned, akkor lehetsz zsoké. Jó zsoké meg akkor ha megtanulod kontrollálni és beosztani a lovat. Szerintem az első pályán töltött körödön úgy is csak utazni fogsz :)
Mindenképp kell tudni!
Zsokésulis vagyok, tehát tapasztalatból beszélek!
Ezek nem nyugodt kis iskolalovak, akiknek csak úgy a nyakába dobhatod a szárat, náluk mindennapos a bakozás, ágaskodás, startolgatás, kitörés és húzás. És sokszor még a legerősebbeket is viszik (vagy rabolják) a lovak, mint szél a sz*ros kendőt. Itt a lovak nem állnak csak úgy meg, egy "Hóóó"-ra vagy egy apró szárhúzásra... Nem játék!!
A tréner meg nem lovasoktató, nem azért van ott, hogy Rád figyeljen. Az Ő feladata a lovak tréningezése, felkészítése...
21:27
Versenyben lábszárral se tudsz kapaszkodni! Csak a bokádban bízhatsz!
Hidd el, tudom... :))
Nem lovastudás kell hozzá, hanem, hogy ne legyél szívbajos, és abszolút stabilan ülj akkor is, ha a lovad alattad 60-70 km/h-val rohan mint az eszelős, és ne ess pánikba, ha már 20 perce nem tudod megállítani, mert a ló nincs olyan szintre képezve... Ehhez nem az kell, hogy profin le tudj lovagolni egy L/M szintű pályát. De ki kell tudnod ülni, ha a ló bakol, ágaskodik, megpróbál letenni, elvinni a fenébe... Ráadásul ezeken a lovakon nincs normális nyereg (ólmozzák őket, van vázuk is, mégse szívesen ülnék fel egy ilyennel), ezek nem az ülést segítik éppenséggel.
Meg persze a lóversenyzésnél nem a ló jólléte az elsődleges, ezt gyorsan el kell tudni fogadni, különben durva tapasztalatok, élmények fognak rávezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!