Milyen suliba mennyek ha zsoké akarok lenni?
Úgy emlékszem valami híres zsoké 170 cm körül van. Ez sem biztos. Nézz utána.
Azt hiszem Pesten vagy talán Alagon van zsokéképző iskola. De előtte azt hiszem kell csinálni lótartó, -tenyésztő szakot is.
Nem kell lótenyésztőnek lenni ahhoz, hogy valaki zsoké legyen, még lovagolni sem kell tudni igazság szerint, mert ami pályán fut, az a ló nem lovagolható... Fogalma nincs a segítségekről, nincs is belovagolva, csak beülve, és betanítva, hogy ha egyenest lát, menjen amíg lábát/fejé nem töri, ez minél később következik be, annál jobb (bár általában 3 éves korukra kifutják magukat, és csak kevés az, amelyik ilyen-olyan okból pályán marad).
Nyílt külön zsokéiskola amúgy, a 155 centi szerintem elmegy, elsődlegesen ami fontos, az a súly, bár az esélykiegyenlítés miatt a nyergeket is ólmozzák, tehát szerintem elmegy ez is. Korban is pont jó lennél.
"mert ami pályán fut, az a ló nem lovagolható" ez egy nagyon érdekes mondat kedves előttem szóló, kérdezem én akkor hogy készül versenyre?
A napi munka nem úgy zajlik hogy uccú neki ami a csövön kifér. Minden lónak más és más az edzésprogram. Sok lépéssel ügetéssel rövid vágtaszakszokkal. heti egyszer-kétszer gyorsabb tüdőmunkával.
Az lehet hogy nincsenek úgy belovagolva mint a lovasiskolában, de egy két kivétetlől eltekintve jól lovagolhatóak, és alagon mindíg szükség van munkalovasokra. Van ismerősöm aki 12-13 évesen alagon lovagol.
A magasság nem fontos csak a súly, ha később versenybe lovagolsz minél jobban tudod tartani a kis súlyt annál több lovat tudsz lovagolni. De ha magasabb a súllyod attól még munkalovas lehetsz. Egykori zsoké ismerősöm fiatalon annyira kis súlyú volt hogy a mázsaházban lévő mérleg nem mérte meg(talán 40-kg tól mért):-)
Ha megnézel egy programot láthatod hogy a lovaknak milyen terhet kell vinni: [link]
egy kis segítség:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!