Vemhes kancával ugratás?
Vemhes kancával szabad ugrani? Kicsikre gondolok, kb. 50-60 max 70cm.
Hanyadik hónapig lehet?
Hallottam olyat hogy x ideig nem szabad mert elvetélhet, aztán x ideig szabad, és x hónap után megint nem.
Ez hogy van?
Köszönöm
Félidőig ugorhat, bár én nem nagyon szoktam. Viszont annál nagyobb ökörséget még nem hallottam, hogy nem lehet rá nyerget tenni, semmi baja nem lesz. Nem illik ezerrel megrántani a hevedert, ez tény. De ennyi.
Óvatosan az utolsó napig lovagolható a paci, még jót is tesz neki. Annak idején nagy ménesekben kifejezetten azért is örültek a gyerekek, fiatal lányok jelenlétének, mert az ő könnyű súlyukkal remekül lehetett lovagolni a vemhes kancákat, akiknek ez nagyon sokat segített az ellésnél.
A szőrén való lovaglással sincs semmi baj, nem fog tönkremenni a háta, kivéve, ha valami tudatlan ül rá, az viszont úgyis leesik szőrén még azelőtt, hogy sokat ronthatna a lovon. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!