Jól érzékelem, hogy a fiatalok körében inkább az ugratás nyer teret és nem a díjlovaglás?
Azért, mert a díjlovaglást nemigen érzik valaminek. Az olyan van és jónapot, nem látványos, MO-n nincs szakavatott közönség, aki kijönne és megnézné, értené, hogy mi történik a pályán. Sok ugró, akit ismerek, vagy egyáltalán nem idomít, hanem az oktatója néha felül a lóra kijavítani azt (...grat), vagy idomítgat valamit, de azt igazi edző látná, inkább visszaadná a papírját, ha nem helyben megenné.
Ellenben az ugrás látványos, a szabályai egyértelműek a hozzá nem értőek számára is (átugrotta, leverte-e vagy sem? időben van, vagy nem?).
Én a klasszikus idomító lovaglás híve vagyok mondjuk, mert az mindennek az alapja, és egyszerre mindennek a teteje is, ami szerintem bámulatos. DE ez nem zárja ki az ugrást vagy a tereplovaglást, igaz, csak díjlovira van REV-em. Másra nem is lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!