Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Futószárazás kérdések?

Futószárazás kérdések?

Figyelt kérdés

Ti a szárral mit csináltok? Levenni nem tudom, mert megrozsdásodott a karabiner, eltörne ha le akarnám venni. Hogy teszitek a nyakára, hogy ne lépjen bele? összetekeritek, és beleakasztjátok az állszíjba, vagy a nyakára tekeritek kétszer, vagy más?

A futószárat hogy teszitek rá, mi a különbség? Belső zablakarikára akasztva, vagy belsőn áll alatt átvezetve a külső karikába, vagy belsőn tarkón keresztül átvezetve a külsőbe, vagy szakállal, vagy máshogy?

Ti mindig használtok kikötőt, meg ostort?

2013. jún. 14. 23:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát, én nem szoktam alkalmazni, mert nekem jó a szár, de láttam olyat, hogy betették a kengyel alá mind a két oldalt, és az megtartotta.

Én szakállal szoktam + zablagumi + a segédorrszíjat is felteszem, és így a zablát nem húzza át. Mivel az én pacim még eléggé húz kifelé, ezért be kell biztosítani, de nem szokott gond elnni vele.

Ostor minden esetben van nálam. Lehet, hogy nem helyes, de különben ha leteszem, vagy nem viszem magammal és észreveszi, akkor tudja, hogy tehetetlen vagyok, nem érem el, és szívózik.

Lekötőt szoktam, de beléptetésnél meg leléptetésnél már leveszem. Egyelőre még nem tudja beadni a fejét, most tanítjuk neki, milyen "érzés", amikor nem csillagvizsgálunk :)

2013. jún. 14. 23:32
 2/4 anonim ***** válasza:

A szárat mindkét oldalon átveszem a kengyelek alatt, esetleg áthúzhatod az egyik nyeregkarikán is, ha az még plusz biztonságérzetet ad, én nem szoktam.

A futószárat úgy csatolom fel, hogy áthúzom a belső zablakarikán, majd a pofaszíj alatt, utána a külső pofaszíj alatt, és úgy csatolom a külső zablakarikába. Így nem húzom át a zablát a száján, és megfelelően is hat a szársegítség. A nyakára nem tekerném, az teljesen biztos, elviekben az sem ideális, ha csak áthúzod alul...

Az ostor a csizmasegítségnek felel meg, ahogyan csizmasegítség nélkül sem lovagolok (főleg, hogy az előrehajtó segítségek túlsúlya a kívánatos, nem a szár és a testsúly), így ostor nélkül sem. Az ostor nem azért van nálam, hogy szétcsapkodjam a ló fejét, vagy istenesen megkergessem vele, az első bő 10 perc után dolgozik csak szóra is, azt a pár percet ki lehetne húzni így vagy úgy, de szeretem, ha mindig stabil, ugyanolyan segítségeket kap. Ügetőm van, az első pár alkalommal mondjuk majdnem kiszaladt a világból, amint ostort látott, de mára már nagyon szépen megbízik benne, tudja, hogy amíg az nálam van, soha senki nem fogja bántani vele.

Gumis kikötőm nekem nincs, szóval nem is használom, de ha pl. kezdőt akarnék ráültetni, akkor mindenképpen kellene, mivel remekül helyettesíti a kezdő lovas hiányos, vagy nemlétező szársegítségeit. Ha én ülök fel ülésjavító edzésre, akkor az edzőmét rászoktam akasztani esetleg, de az egy-egy alkalom, elenyésző.

2013. jún. 14. 23:47
 3/4 Valletta ***** válasza:
A szárat a ló nyakába tekered, de a zablába akasztott futószár viszont sehogy sem jó, igazából kapicánnal lenne csak szabad futószárazni. Én nem használok kikötőt sem, felesleges. Az ostor szükséges.
2013. jún. 15. 22:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Én mindig lecsatolom a szárat, de ha ez nem megy, akkor szerintem csak hagyd a nyakán. Nem tud leesni, és így nem is tud belelépni. Szerintem ne tekerd kétszer a nyakára, mert akkor nem tud olyan szabadon mozogni.

Én a futószárat mindig úgy teszem rá, hogy a belső zablakarikán átfűzöm, és a tarkószíjon keresztül a külső zablakarikába csatolom.

Kikötőt nem szoktam használni, mert legtöbbször nyerget se teszek, ha nem ül rajta senki. Ostor mindig van nálam a biztonság kedvéért. Soha nem ütöm meg vele, de ha belecsapok kicsit a levegőbe mögötte, tudja hogy dolgoznia kell.

2013. jún. 17. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!