Mit csináljak, hogy reagáljak? Nem az a fajta vagyok, aki sokkal tovább el tudja viselni már.
Figyelt kérdés
7 éve lovagolok, nagyobb-kisebb kihagyásokkal. Az elején egy nagyon béna lovardába jártam. Lényeg az, hogy tavaly szeptembertől újra elkezdtem járni. Futószárról kezdtem, és elég gyorsan utolértem magam, így már sok új dolgot is tanultam. (Most már talán hamarosan az ugrás is jön.) Viszont a lovardában nem sokat tudok kint lenni, így nem sok tapasztalatom van még. (Nyáron majd próbálkozom. :)) Van egy csaj, aki január környékén kezdett el járni, egész hétvégén kint van, és ő minden probléma nélkül megoldotta azt, ami nekem volt a bajom, amin én is sokat hezitáltam. (Hogy hívás nélkül is ott volt, hiába nem kérték, hogy segítsen, ott van, mint egy pióca.) Alapból nem lenne rossz fej. Csak én elég sokat kérdezősködöm, mert nem szeretem elszúrni a dolgokat. És azóta, amióta szoktam tőle kérdezni (ilyeneket, hogy pl. ezt-azt hova tegyem, ez-az hol van), azóta egyfolytában osztja nekem az észt. Belépek az istállóba, az fogad, hogy az xy lesz a lovam, hol van, és mit kell még vele csinálni. Fel akarom nyergelni, mondja, hogy rakjak a lábára pataharangot, mert le szokta lépni a patáját. Már majdnem ráordítottam, hogy ő az egyik kedvenc lovam, láttam, amikor lelépte a patáját, és én mozgattam utána hétvégén. Amit nem tudok, nyilván megkérdezem tőle, de elegem lett. Nagyon nagyképű, inkább nem mondom, hogy miket mondott ma még nekem, de ki vagyok készülve tőle idegileg. Mit kéne tennem?2013. jún. 1. 19:26
2/10 A kérdező kommentje:
Mi van? :D
2013. jún. 1. 19:36
3/10 anonim válasza:
Az elsőnek annyiban igaza van, hogy ezt nem nekünk kellene mondanod, hanem neki, mert nekünk értelmetlen, tehát hülyeség is valahol... De egyébként az első retardált, mert amit írt, az nem válasz, csak merő sértés.
Beszélj a lánnyal, kedvesen, normál hangnemben, ne üvölts vele. Megnyílni, elmondani valakinek, mi bánt mindig nehéz, de egyúttal hatalmas lélekjelenlétre, önerőre és bátorságra is vall. Azt mond el, amit nekünk is - hogy téged zavar, amit csinál, ha valamit nem tudsz, meg fogod kérdezni, de számodra ez nagyon kioktató így, és ettől kisebbnek, kevesebbnek érzed magad - ezért szeretnéd, ha ez megváltozna, mert így neked nem öröm a lovardában lét.
4/10 anonim válasza:
Magyarul: irigy vagy, amiért ő neki töb bszabad ideje van és gyorsabban eljutott arra a szintre, amire te nem, ezért közötködsz. MErtha rá van bízva a ló - nyilván ha eleget van ott és aktívan segít akkor ez a helyzet- akkor az is feldata, hogy elmondja tegyél rá patahaangot, meg mit hoygan csinálj. Ebben nincs hiba, sőt, nagyon helyes. Az, hoyg nagyképű meg olyan dolog, hogy senki nem tökéletes, emberi hangnemben meg lehet vele beszélni.
5/10 anonim válasza:
jaj, de jó, hogy mi, emberek képesek vagyunk a kommunikációra... :)
Beszélj vele
6/10 Valletta válasza:
Szerintem meg nekem ne mondja meg senki, hogy melyik lóval mit csináljak és hogyan, ha ugyan olyan lovas, mint én, csak többet van ott. Ő egy senki nekem, se nem oktató, se nem személyzet, csupán a lovaglótársam, pont semmi köze ahhoz, hogy mit csinálok. Le kell az ilyet rázni, próbálkozzon mással. Nyugodtan megmondhatod neki, hogy köszönöd szépen, de majd az oktatód informál, hogy melyik lovat és hogyan szereld fel, stb.
7/10 A kérdező kommentje:
Épp az a bajom, hogy nincs rábízva a ló. :'D Hogy csak megjelenik, és dumál.
2013. jún. 1. 21:47
8/10 A kérdező kommentje:
Meg teljesen hülyének hisz.
2013. jún. 1. 21:50
9/10 anonim válasza:
Beszélj a problémádról az oktatóval.Ha normális,majd helyreteszi a csajt.
10/10 anonim válasza:
Ne az oktatóval, hanem a lánnyal beszéljen, ez tipikusan olyan gond, amit egymással kell intézni... Vagy ha neked pl. bajod van a pasiddal, szólsz az anyjának? Mert ez kb. olyan... Amíg "helyileg" orvosolható a gond, totál felesleges felsőbb körökhöz fordulni, mert azt sugallja, hogy annyira életképtelen és szerencsétlen vagy, hogy igazából a másik fél kioktató stílusa jogos feléd, csak azért zavar, ezért mész és bepanaszolod. Legközelebb egyből anyuhoz menjen talán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!