Mi ez a sütés? Bal nyakán az évszám (97) és sehol semmi más, se csikószám se fajta se semmi egyéb jelzés.
A nyakon sütött lovak nem tisztavérűek, bár nem minden esetben tejesen fajta nélküliek...
Ha ismeretlen származású a ló, akkor 0-ás sütése van, mellé a sütés évszáma (tehát ekkor nem a születésé).
Leírom ami lovunk sütését (nem valós adatokkal):
Bal oldalon 00 SY ( vagyis 2000-ben sütötték és Somogy megyei)jobb oldalon 0032 ez a csikószám, 00-ás vagyis származás nélküli 32, vagyis 32. csikó volt az évben.)
Nálunk nem a születési év, hanem a sütés éve van beégetve, a születési éve a csikóbélyegzési lapon szerepelt és az 96 volt. Tehát a ló lehet idősebb a feltüntetettnél. Tuti kell legyen megye jelzés vagy valami, az segít elindulni és lekérdezni az adatait a csikóbélyegzési felügyelőknél. Ha nincs semmi, akár lehet az a sütés hamis is.
A ló lehet sokkal idősebb is, nézd meg a fogait, az mutat majd valóságos értéket inkább.
A ló szőrét vakaróval lazítsd fel, majd szőrkefével húzd le, végül vizes szivaccsal menj át rajta. Ha így sem látni mást, akkor az a sütés kamu, csak két számjegyes sütés nincs.
Combon nem lehet sütés, MO-n az nem bevett, csak import andalúzon, ilyesmin látsz olyat, azon viszont nyakon nem lehet semmi. Nyereghelyen csak fajtatiszta ló süthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!