Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hozzam milyen LO (fajta) illik?

Hozzam milyen LO (fajta) illik?

Figyelt kérdés

Szeretem a nyugodt, de versenyszellemmel rendelkezo, gyors lovakat. Szamomra nem fontos a szepseg.

En sosem adok fel semmot se, jo logikam van, orulnek, ha a loban is megtalalnam ezt.

A lo marmagasaga legalabb 160cm kene, hogy legyen.

Csak normalis valaszokat!

2013. máj. 22. 21:33
 1/7 anonim ***** válasza:

az a baj, hogy a gyors lovak többnyire rohadtul nem nyugodtak, mert ugye tudjuk, hogy az angol és arab telivérek, illetve a magasan telivérezett lovak az igazán gyorsak, ezekről pedig azt is tudjuk, hogy nem nyugodtak. egy-egy egyedet ki lehet fogni.

talán az angol telivér lehet a legmegfelelőbb, sok lovardában is használnak, bár (saját tapasztalat, nekem is telivérem van) ha egy telivért jól kietetnek és hobbira használnak (tehát heti 3-4-5-ször megy, nem napi 3-4 órát) akkor azért már kinyílik a csipája, de telivérek között vannak valóban normálisabbak is. a versenyszellem az ugye adott.

bár ez megint egy ellentmondás, mert szerintem amelyik lóban van versenyszellem (tehát pl vágtázol elől, és valaki jön be a seggedbe, vagy melléd ér, és a ló alattad kilő, )az nem éppen nyugodt...

2013. máj. 22. 21:37
 2/7 A kérdező kommentje:
Koszi, bar ugy ertettem, ameddig nincs verseny adfig nyugodt. A verseny kozben porogjon.
2013. máj. 22. 21:45
 3/7 anonim ***** válasza:

Bármilyen sportló, ha célzottan a gyorsaságra mész, ügető vagy telivér, inkább angol, mert az arab még rosszabb tud lenni.

Jól meg kell válogatni őket, mert soknál idő, és rengeteg idomítás, valamit terepezés, mire lenyugszik és kiegyensúlyozottá válik.

De egyébként ne fajtát, hanem egyedet nézz, rengeteg remek ló van pl. a furioso north star fajtában,magyar sportlovak vagy magyar félvérek közt, esetleg pörgős tud lenni a gidrán vagy a kisbéri is...

2013. máj. 22. 21:51
 4/7 anonim ***** válasza:
csak az a baj, hogy amelyik "pörgős", tehát van menőkéje, az többnyire nem nyugodt, az mindig párosul valami "jó lovast igénylő" tulajdonsággal, keményebb szájjal, ijedősséggel, vagy akár azzal, hogy ha nem megy 3 napig, akkor az első fél órában lerúgja a csillagokat is.
2013. máj. 22. 23:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem ügetőm van, idegbeteg volt, mikor elhoztam, ha egy napig nem ment, már akkor lerúgta a csillagokat, mára abszolút nyugodt, kezelhető, érzékeny a szája és az oldala, stb... Csak odafigyelés és tudatos edzés kell, más dolog, hogy ez azzal járt, hogy nem száguldozik mindenfele, amerre épp lát, bár ha azt kérem tőle, tud menni...
2013. máj. 22. 23:49
 6/7 anonim ***** válasza:
A quarter gyors is és nyugodt is, csak őket westernben szokták lovagolni.
2013. máj. 23. 11:26
 7/7 anonim ***** válasza:
A quarter mondjuk nemigen tud ugrani, értékmérő tulajdonságai pedig nemigen mutatkoznak meg angol stílus mellett, ki lehet hozni belőlük ezt-azt, de sose lesz kiemelkedő.
2013. máj. 23. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!