Patatöréses lóval díjugratni?
Figyelt kérdés
Komoly patatörése volt a lovamnak két éve, 10 hónapig kikötve kellett tartanom az istállóban. Tavaly nyáron gyógyultnak lett nyilvánítva, eleinte csak pályán mentünk, díjlovaglásban pár könnyebb versenyre felkészültünk, aztán terepen szerzett egy kis kondit, ott már ugrott kisebbeket. Szeretném folytatni a díjugratást, mert az a kedvencem. Mostanra a lelke már kiheverte a dolgot, síkon szépen dolgozik, 1-2 hete kisebbeket (40-50 cm) ugrottam vele, nem fájlalta a lábát, nem sántított. A sérülése előtt sokat ugrattam vele. Szerintetek egy ilyen sérülés után ugorhatnék vele nagyobbakat? (80-120 cm) Azt se tudom, mennyit szabadna neki ugrani, mondjuk egy edzésen, vagy egy héten. Eddig kb két hét alatt 10 akadályt ugrattam át vele, nem merek többet, nehogy baja legyen megint. Kedve van, úgy kell visszafogni, meglátja az akadályt, és szalad. Van esetleg a témában valamilyen internetes oldal, könyv?2013. máj. 30. 17:08
1/2 anonim válasza:
Én erről azt az állatorvost kérdezném meg, aki kezelte. Ugróedzésből elég heti egy (edzővel). Az első 2-3 edzés után kiderül, hogy mennyire bírja.
2/2 anonim válasza:
Én versenyszerűen biztos nem folytatnám ezzel a lóval a dolgot, mert akkor azért többet kell ugratni, napi szinten már a felkészüléshez is, magasat, ami megterheli azért a mellső lábakat keményen (a patát, izmokat, ízületeket és ínszalagokat egyaránt, na meg a csontokat, szóval mindent), és nyilván nem egy-két akadályt kéne teljesítenie, ugye.
Az, hogy terepen ami jön, megugorja, szerintem belefér, versenyezni max díjloviba mennék vele, esetleg ha megteheted, hogy több lovat tartasz, egy másikkal lehet ugratni.
De nyilván kérd ki egy (esetleg több) orvos szakvéleményét, mert mi itt bármit mondhatunk látatlanban...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!