Szerintetek jó ötlet lenne?
12 vagyok nincs lovam de 6-7 éve járok lovagolni.Nagyon szeretnék egy lovat(szokásos sztori:anya,apa nem engedi...), tudom mivel jár.Így ha belegondolok azt mondom magamba "Símán menne...(Nehézségek nelkül)" de lehet(((sőt szerintem biztos))) a valóságban nem így lenne.Azt találtam ki ,hogy elmennék egy lovardába lovak körül/"után" takarítani(Ez alatt azt értem hogy almozás,lovak etetése/itatása,akár mozgatása,...stb.)és így esetleg megtapasztalnám milyen lóval/lovakkal "az élet".
Kérdéseim:
12 évesen elmehetek "dolgozni" lovardába?
(Erőm teljében vagyok koromhoz képest!)
Ha netán találok olyan lovardát ami "felvenne" akkor kb mennyi pénzt kapnék(/kérjek),hogy reális legyen?
(Úgy nézzétek ,hogy ha tőlem messzebb van mint 20-30 km akkor úgy lenne hogy ott laknék,akár lovagolnék+ugye akkor már kevesebb pénz)
Jó ötlet amire gondoltam?
(Mármint beválhat vagy ne is "álmodozzak"...)
Sajnos velem még az a gond ,hogy a lovak etetéséről csak úgy 50-60% vagyok "ismert" ezért ,hogyha beválna is ugye persze addigra 100%-osra kellene tudnom ezért valaki azt is letudná írni?
(Az összes többit tudom mit/mikor kell....Persze így most fél (etetés)tudásommal nem állnék neki hanem mikor már v ki leírta ,és akkor leírom a füzetembe és bemagolom mint az összes többit..)
Nem tudom hogy a lovardákban hogy működik ez, de nem hinném hogy valakit csak úgy felvesznek minden nélkül. Ha mégis rendesek akkor viszont a munkádért cserébe nem pénzt kapnál, hanem oktatást!Szerintem ez lenne a fer. A legjobb talán az lenne ha ismerősöd lenen ilyen helyen, mert a protekció nagyon elkél!
Nekem szerencsém volt, mert vannak lovas ismerőseim, igaz nem lovardások, csak egyszerű paraszt hobbisok.Én náluk tanultam lovagolni.
Az meg hogy miből mennyit esznek a pacik, ott biztos elmondanák, mert minden lónak más az igénye.Ha egy ló sokat dolgozik akkor többet kell ennie, ha csak áll az istállóban akkor kevesebbet.
A tanácsom: nyáron vállalj valahol máshol munkát(ha nem sikerül lovardában), és az ott megszerzett pénzből járj el lovardába lovagolni.És ha minden oké, akkor jöhet a saját ló (bizonyíts a nyáron a szüleidnek, és ha az anyagiak okék, meg a felelősség akkor nincs akadály.) De tényleg gondold meg, mert épp ma olvastam egy olyan kérdést hogy beadja e valaki bértartásba a lovát, mert nemrég kapta, és nem erre számított hogy ennyit kell vele foglalkozni...!Hát komoly elkötelezettség, az biztos
Jól értem hogy a lovardában(vagy annak környékén) laknál?
Nem lehervasztani akarlak, de a suli miatt ugye csak részmunkaidőt vállalhatnál ( azt se legálisan mert 16 év alatt nem dolgozhatsz). És ha veled bármi történik a lovardában avval nagy bajt hoznak a saját fejükre. Amit szerintem nem vállalnának. Akkor már inkább alkalmaznak egy fizikailag is dolgoztathatóbb, legálisan munkát vállalható fiatalt aki szintén örül ha lovak mellett dolgozhat. Sok ilyen van mint te, aki tapasztalat szerzés céljából akar munkát vállalni. Arról nem beszélve hogy potom pénzért. Én ezt maximum ismerősnél tudnám elképzelni aki veszi is a fáradtságot hogy tanítson.
Pénzről ne is álmodj, ha valahol megengedik hogy segítség fejében lovagolj, nagy mázlid van.
Ha belegondolsz, egy ilyen fiatal inkább teher mint segítség, egyedül hagyni nem lehet, ha valamit megcsináltatnak vele, azt ellenőrizni kell, esetleg kijavítani.
De remélem valahol sikerült ilyen munkát találnod.
Oké!Értem!Csak gondoltam rá!Több komment nem kell hogy:Pénzről ne álmodj..stb. étettem az eddigiekből is! ;)
Lenne lehetőségem csak nem lovardába(:/)egy olyan "állás" hogy a lovak körüli munka és cserébe megtanít mindent!Értem én ez alatt hogy melyik lovat,hogyan kell mivel... takarmányozni/etetni. Csutakolhatom őket és ...hát szólav minden! Értitek!?! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!