Attól tartok, ogy leesem a lóról és súlyosabb sérülést szenvedek (pl. :lebénülok, mert ha eltörik a kezem akkor nem nyagy dolog) mit tehetnék?
mit tehetnék, hogy megelőzzem, vagy mit tudtok tanácsolni, hogy valahogy ne féljek ettől?
azt kérem, senki ne tanácsolja, hogy hagyam abba a lovaglást, mert lovagolni szeretek :)
csak ettől félek
12 éves vagyok és inkább gyógyszereket nem vennék, be
azért annyira nem nagy a gond
csak mielőtt felszálok a lóra, félek egy kicsit, de aztán kitapasztalom a mozgását és megbízom benne
eddig az a kanca volta legjobb amin ma lovagoltam (vemhes, de nem tudom hanyadik hétben vagy hónapban van) nagyon megbízom benne :)
gerincvédőre már én is gondoltam, majd meglátom.. :)
Egy-két esés majd jó esetben megoldja a gondot. Nem szabad erre gondolni, mert egyrészt az aktuális feladatra nem tudsz akkor úgy koncentrálni, másrészt a negatív hozzáállás bevonzza a bajt is.
Az esések nagy része amúgy lovashiba, ha rágörcsölsz, akkor pedig könnyű hibázni - lazulj el, nem kell ehhez gyógyszer, csak bizalom: elsősorban magadban és a lóban, illetőleg az edzőben, aki nem fog olyat kérni tőletek, amire nem álltok készen, vagy ne tudnátok megcsinálni közös erővel.
Vegyél fel mindig kobakot, esetleg h megnyugtat, akkor gerincvédőt vagy lovaslégzsákot is.
"csak mielőtt felszálok a lóra, félek egy kicsit, de aztán kitapasztalom a mozgását és megbízom benne
eddig az a kanca volta legjobb amin ma lovagoltam (vemhes, de nem tudom hanyadik hétben vagy hónapban van) nagyon megbízom benne :)"
Soha ne bízz meg egy állatban sem! Ló és ló között van különbség. De még a legtürelmesebb pacinak is lehet rosszabb napja. Hidd el Te akkor nem esel le egy lóról, ha a ló nem akarja. (ez egyébként igaz az összes lovasra)
Lovagolj keress olyan lovardát, ahol a mindig a kedvenceden mehetsz.
utolsó válaszoló
ő a kedvencem és nem váltok lovardát, mert ez nagyon jó lovarda
ha lovagolsz akkor te hogy csinálod, hogy közben nem bízol meg senkiben?! igenis megbízom benne...
és akkor már nem görcsölök egyfolytában amikor már a lovon vagyok és még csak futószárazok (mivel még csak 2x voltam lovagolni)egyébként köszönöm a válaszokat :)
kobak mindig van rajtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!