Adjam el, vagy tartsam meg a lovamat?
Nem autó, és nem lehet adni-venni, az egy dolog, de aki azt mondta, aljas vagy, az gondolja át mégegyszer. Alapelvként megfogalmazott, hogy mindig a ló érdeke az elsődleges, ami azt jelenti, hogy azt nézzük, neki mire van szüksége - és neki több mozgásra van igénye, amit te nem tudsz megadni. A lóval teszel jót, ha olyannak adod, aki ki tudja elégíteni a LÓ igényeit, és olyan lovat veszel, melynek elég az, amit biztosítani tudsz számára. Ezzel semmi gond, sőt, szerintem ez az alap, ami elvárható is valahol - ha nem tudok megfelelni a lónak, mert képességeim és időm nem engedi, akkor nem erőszakolom meg őt, hogy engem márpedig nem érdekel, alkalmazkodjon ő...
Nyilván a döntés csak a Tied, de ne ezért érezd rosszul magad, az meg igazából egy beszűkült látókörű egyén lehet, aki szerint egy lovat csak megtartani és élete végéig babusgatni lehet - az élet néha hoz olyan fordulatot, ami elől nem tudsz számára elfogadhatóan dönteni. Ne XY-nak akarj megfelelni, hanem magadnak, ha lelkileg ezért rosszul érzed magad (jelenlegi állapot), és ennyit gondolkozol rajta, akkor nincs kérdés - ehhez a lóhoz úgy értem, amúgy is tapasztalt edző (is) kéne.
Szerintem nem alsassag ha a lovadnak jobb eletet akarsz biztositani.jobb lovast jobb lehetoseget a lovaglas szempontjabol.versenyzesi lehetoseget.
Mondhatni en is ebben a cipoben jarok.hetente egyszer tudok kimenni hozza.mert hetbol ot napot dolgozok hogy jo legyen neki a lovardaban.egesz nap legelon van,de szerintem os tobbre hivatott mint hogy ram varjon es csak alldigaljon.
en nem nezlek vagy szanlak emiatt.a lovad erdekeit nezed es ez fontos.
Én is voltam hasonló helyzetben nem rég. Nehéz a döntés, tudom, de a laírtak alapján szerintem add el. Mindenképpek nézz utána, hogy kinek és milyen helyre adod el, hogy jó élete legyen a lovadnak és hogy fejlődjön, esetleg versenyezzen. Ha igazán szereted a lovat és előbbre helyezed az érdekeit, mint a saját önzésedet, akkor ezt válaszd (ezt nem bántásból mondom, mint írtam már, én is ilyen helyzetben voltam, én majdnem önző voltam és magam mellett akartam tudni,de végül jól dontöttem, nem bántam meg).
Az, hogy a többiek mit mondanak vagy gondolna, nagy ívről sz*rd le! Ez a dolog a lovadra és rád tartozik, a többieknek egyszerűen nincs beleszólási joguk. Amúgy szerintem azt fogják gondolni, hogy helyesen cslekedtél, és önzetlenül viselkedtél, ilyen helyzetben ez borzalmasan nehéz és rossz. Ezt ők is tudják.
Most kicsit próbállak rábeszélni az eladásra, de amúgy ez a te döntésed, én csak tanácsot adtam és a véleméynemet, tapasztalatomat írtam le, hátha segít ez neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!