Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan gyorsítsam a lovamat...

Hogyan gyorsítsam a lovamat ha rajta ülök, ill. ha vezetem?

Figyelt kérdés
Van egy nagyon lusta ló, aki ha vezetem, nagyon-nagyon lassan és komótosan sétál, ha rajta ülök és megyünk terepen, alig figyel a jelzéseimre, a vezérlovat akarja követni, mindegy, én mit mondok. Ilyenkor ti mit tennétek?
2013. márc. 7. 21:35
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha vezeted és ponthogy hátra húz, akkor kevés pálcahasználattal lehet noszogatni a vállánál. Én sokat csinálok olyasmit, hogy ketten megyünk ki az edzőmmel terepre, akkor direkt nem engedem, hogy vágtázzon, szeretem, ha csak akkor megy, mikor mondom és nem csak másolja, meg követi a vezérlovat. Gyakorold vele te is azt, ha utolsó vagy, hogy ne engedd, hogy rögtön beugorjon, vagy csinálja a "hülyeséget" a másik lovak után. Persze ezt meg kell beszélned az edződdel, hogy le fogsz maradni egy kicsit. Amikor vezeted, akkor cuppogj, csettegj a száddal, amire előre fog haladni.
2013. márc. 7. 21:40
 2/10 Valletta ***** válasza:
52%

Iskolázni kellene egy kicsit a lovadat, lehetőleg egyedül, illetve terepre is vinni néha egyedül is, vagy ha többen mentek, menj te elöl. Kinn is nyugodtan meg lehet állni idomítani egy kicsit egy nagykörön, ne csak a jármódok váltogatásából álljon a tereplovaglás, fél- és egész felvételeket is tessék gyakorolni, a jármódokat nyújtani, rövidíteni, megállni és elindítani, a helyeteket a csapatban állandóan változtatni, másik jármódban haladni, rengeteg a lehetőség.

A kézen való lassúságra általában az válik be, ha egy hosszú pálcával a bal kezeddel hátranyúlsz a csánkját megpöcögtetni. Ha ez sem segít, kérj meg valakit, hogy hátulról egy ostorral segítsen ügetésbe lendíteni a lovat, általában az is elég, ha csak látja a ló. Gyakoroljátok kézen is a lépést, ügetést, irányváltásokat.

2013. márc. 7. 21:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Terepen álljatok meg, és iskolázzatok - nagykör, kiskör, állítások, hajlítások, esetleg kis oldaljárás, eleje-hátulja körüli fordulat, stb. Váljon érzékennyé a segítségekre, legyen elengedett és laza, majd menjetek tovább. S persze rengeteg idomító munka bent is.
2013. márc. 7. 21:57
 4/10 anonim ***** válasza:
pálcával ne csak a nyakát csapd hanem a fenekét is és ha csizmázol figyelj, hogy ne a nyerget vagy az alátétet rúgd, hanem a hasát
2013. márc. 8. 08:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Lovardai ló, ugye?
2013. márc. 8. 14:27
 6/10 anonim ***** válasza:

Csizmára állítás, (segít h a ló reagáljon a csizma segítségekre): Zár a csizma.Nem indul? újra zár a csizma erősebben + pálca. Amint előre indul meg dicséred, (nagyon pontos a pozitív megerősítés), majd vissza veszed. A sorrendre nagyon figyelj, szóval: csizma,csizma+pálca,dicséret,rövidítés. Csak azután fogd vissza miután már meg dicsérted, és elsőnek mindig csak csizma és utána pálca ÉS csizma együtt. Ezt 5x eljátszod és a végre már szinte robban fog a csizmára..:) (tapasztalat)

A többit meg már előttem leírták. sok sikert.:)

2013. márc. 8. 16:30
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek, igyekszem mindent próbálni, amit írtatok! :)

Igen, ő egy idősebb ló, kezdőket pacija is gyakran szokott lenni. :)

2013. márc. 8. 19:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Ehhej...:D akkor ez teljesen érthető. Kis rafkós, befásult, idős iskola ló aki már mondhatni mindent megélt/megtapasztal. Kihasználja a kezdő tudatlanságát h kibújhasson a munka alól. Ismerős a helyzet. Nagyon rafináltak.:D Velük 2x olyan határozottabban és magabiztosabban kell bánni h bizonyítsd neki te nem olyan kezdő vagy akivel ő szórakozhat. Szóval csak keményen, és ne feled mindig TE vagy a főnök, TE irányítod őt és nem fordítva. Semmit ne hagy rá addig nyaggasd amíg meg nem csinálja amit kérsz tőle és légy mindig nagyon következetes. Semmi babusgatás amíg nem csinálja rendesen a feladatát.
2013. márc. 8. 20:10
 9/10 A kérdező kommentje:
Oh, oké, értettem! :D Remélem sikerülni fog minden fent leírt! :)
2013. márc. 8. 20:30
 10/10 anonim ***** válasza:

Nálam egyszer saját ló is lepróbált így, holott ő ügető fajtájú, és csak én lovagolom! Kitalálta, hogy ő most nem fog elindulni ügetésbe, mert nincs kedve... Kis pálca a farán, nem. Na akkor kapott három nagyobbat, azóta egyszer sem fordult elő ilyen jellegű gond, átengedő csizma és szársegítségekre is (addig is szépen ment, majd egyszercsak kitalálta, hogy ő most akkor nem).

Én egyébként nem vallom, hogy a pálca szerepelhet, mint büntető eszköz, mindig mint segítséget alkalmazom, ez az egy amolyan kivétel volt.

2013. márc. 8. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!