Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan szelídítsek lovat?...

Hogyan szelídítsek lovat? (többi lent)

Figyelt kérdés

Lényegében mindent tudok róla, de kíváncsi vagyok ti hogy kezdenétek neki és milyen technikáitok vannak?

Adott egy olyan ló aki nem hajlandó lószállítóra felmenni iszonyatosan retteg az emberektől (pláne az ember kezétől((valószínűleg verték)) és nagyon bizalmatlan mindenkivel szemben.

Egyedül engem engem enged magához közel meg hagyja ,hogy simogassam ,de kíváncsi vagyok ti hogyan kezdenétek neki és a technikák érdekelnek :)

(Bocs ha hosszú lett)

2013. máj. 15. 21:00
 1/4 anonim ***** válasza:
Felkeresnék egy szakértőt, nehogy valamit rosszul csináljak, a ló kárt tegyen magában, vagy másban. (Ő látja élőben, nem csak pár mondat alapján ítél.) Ha csak Benned bízik, ne rontsd el ezt a bizalmat egy rosszul csinált lószállítóhoz-szoktatással, ezt nem lehet itt leírni, mert minden ló máshogy reagál. Alapvetően sok türelemmel, dicsérettel, szeretettel, ugyanakkor határozottan, tudd, hogy mit csinálsz.
2013. máj. 15. 21:16
 2/4 anonim ***** válasza:
http://www.youtube.com/watch?v=wtkxaqNYcAg Ezt a videót negyed órán át kerestem neked :) A kedvenc videóm, ezeket a gyakorlatokat alkalmazom én is az új lovamon és nagyon jól beváltak!
2013. máj. 15. 21:36
 3/4 A kérdező kommentje:
A videóban ami van az elején.. az a ló is pontosan ugyanezt csinálja.. ha megy felé valaki rohan , menekül amerre csak tud.. egyedül hozzám jön oda kíváncsiskodni meg hagyja h hozzá érjek :D de ez a videó sokat segített köszönöm! :D
2013. máj. 16. 14:04
 4/4 anonim válasza:
A legmegfelelőbb módszer egy "elvadult/vad" ló megszelídítésére a természetes lókiképzés módszere. :) Én is szelídítettem már meg lovat. A legjobb egy körkarámban kezdeni. Fontos hogy csak te és a ló legyél, semmi zavaró tényező, és jutalomfalatokat sem célszerű használni. Hajtsd körbe a lovat (kötelet sem használhatsz) és amikor neked tetszik, hajtsd a másik kézre. Ebből leszűri hogy azt kell tennie amit mondasz, vagyis vezérként fog rád tekinteni és nem "veszélyforrásként". Ezt addig csináld, amíg a ló "készen nem lesz" ez annyit jelent, hogy elengedettebben mozog, fejét lehajtva rág. Ilyenkor állj meg a kör közepén, mélyen vedd a levegőt, fordíts neki hátat, és várd meg míg csatlakozik. Onnantól könnyen jönnek a dolgok.:)
2014. jan. 26. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!