Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyibe kerül HIVATALOSAN...

Mennyibe kerül HIVATALOSAN átnevezni egy lovat? (tovább lenn)

Figyelt kérdés

a lovat, amit kinéztem Ernának hívják(ez van a papírjaiba) de mivel nekem első lovam lenne, azért szeretném ha a neve is tetszene valamennyire. Nagyon nem szeretném megváltoztatni, ezért Elbára gondoltam, az pár fokkal talán jobb név

ezért kb mennyi pénzért változtatnák meg?és a tenyésztőnek nem esne rosszul a dolog?

2013. máj. 13. 12:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem lenne elég ha inkább csak Elbának hívnád, de az iratokban maradna az eredeti név?Ha sokmindent nem akarsz vele akkor szerintem mindegy hogy a papíron mi van.Az én pacim Aphrodité, de Afrinak hívom, és ezért nem írom át a nevét. Egyébként a lóútlevélben talán egyszerűbb lehet átiratni, de a származási lap már körülményesebb, ha egyéltalán lehetséges.
2013. máj. 13. 12:56
 2/15 A kérdező kommentje:
de versenyeznék vele, és szeretném ha az első lovamat úgy hívnák, ahogy én szeretném:) (valamennyire)
2013. máj. 13. 13:00
 3/15 A kérdező kommentje:
az Erna névvel nem tudok megbarátkozni sajna :))
2013. máj. 13. 13:01
 4/15 A kérdező kommentje:
ja és amit te mondassz az kicsit más, hogy te Affinak hívod és ezért nem neveznéd át, mert ez egy becenév! az Elba viszont hát nem éppen beceneve az Ernának:)
2013. máj. 13. 13:02
 5/15 anonim ***** válasza:
Én kupectól vettem lovat papírok nélkül borzalmas névvel, elneveztem máshogy. Aztán kiderült, hogy egy tisztavérű paci, megkerestük az utolsó regisztrált gazdáját, és megszereztük a papírjait, amiben egy harmadik név volt. Ezt úgy is hagytuk (mert ugye a kezdőbetű a születése évére is utal, meg stb), de attól még azon a néven hívjuk, amit mi találtunk ki neki.
2013. máj. 13. 13:04
 6/15 anonim ***** válasza:

Lóútlevele van? Mert ha még nincs, akkor semmibe nem kerül, azt a nevet íratod be, amit csak akarsz. Ha már van, azt nem tudom - hívd fel a lóútlevél irodát.

Akkor vagy bajban, ha már versenyzett a paci, mert a lovasszövetségnél 80 ezer körüli összeg az átnevezés.

2013. máj. 13. 13:32
 7/15 A kérdező kommentje:

5éves, tavasszal már ment jó pár pályát

köszönöm a választ!

akkor úgy néz ki marad Erna a drága :)

2013. máj. 13. 13:44
 8/15 anonim ***** válasza:
Háát nem tudom, lovat átnevezni rossz ómen, én nem tenném. De szerintem annyi, mint az útlevél átírás, az nekünk 2800 pénz volt.
2013. máj. 13. 14:40
 9/15 anonim ***** válasza:
Ezt a lovasszövetségnél tudod intézni, pofátlanul sok, 40e Ft...
2013. máj. 13. 15:03
 10/15 anonim ***** válasza:
40-50e körül van azt hiszem, egyszerűbb, ha te máshogy hívod, versenyen meg édesmindegy, mi szerepel, mert nem az határozza meg, hogy számodra mi a ló. Az enyém is egészen morbid névvel lett megáldva, én nem úgy hívom, jónapot.
2013. máj. 13. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!