Mi a legfontosabb lovagláshoz (öltözet)?
egy héten egyszer járnék lovagolni
mi a legfontosabb?(pl.:lovaglócipő6csizma,lovaglónadrág stb)
előre is köszönöm az értelmes válaszokat
kobakot szerintem tudnak adni abban a lovardában, ahova járnék
egyébként most mennék elősször
Kobak, lovaglócsizma, és lovaglónadrág, főleg kobak, anélkül nem engednek lóra, de adnak is általában lovardákban...
Ha már nem futószárazol, akkor lótól függően pálca (pl.: méret, fontosság [kell-e pálca a gyorsításhoz, és/vagy a fegyelmezéshez?])
kedves utolsó válaszoló
ott van az előbb, hogy még most mennék először és hogy kobakot szerintem tudnak adni
és gondolom első alkalommal nem engednek ki egyből terepre...
Én mikor először mentem melegítőben mentem, tornacipőben, minden védőfelszerelést biztosítottak.
Megkérdeztem az edzőt, hogy mit kéne venni, mi a legfontosabb, mert nem tudok egyből teljes lovas cuccot beszerezni, és azt mondta, hogy a legfontosabb a nadrág. Hogy kényelmesen ülj a nyeregben, ne csúszkálj. Cipő igazából hobbira mindegy, nekem most már van lovaglócipőm, mégis tornacipőben lovagolok, mert kényelmesebb nekem.
Még majd egy lábszárvédő jól jöhet, hogy a vádlidat ne csinálja ki a kengyelszíj, de első körben egy lovas nadrág bőven elég.
Mivel azt mondtad, hogy védőfelszerelést adnak.
Legelső alkalommal én közel semmit sem vennék meg előre, mert lehet, hogy felülsz, és mire leszállsz, azt mondod, hogy soha többet.
Kobakot adnak, terepre elsőre nem visznek ki, ha mégis, akkor fel se szállj, keress másik lovardát (sajna van, ahol így működik...), szóval kobakot adnak. Nadrágból testhez álló, nem csúszó nadrágot válassz, aminek lehetőleg a szára is illeszkedik, és egy olyan cipőt, amely fogja a bokádat, ez nagyon fontos viszont. Sem a cipő, sem a nadrág belső oldalán ne legyen semmi, ami bökheti, kikezdheti a ló oldalát, vagy beakadhat a kengyelbe.
Később, ha megtetszik, kobakra lesz szükséged elsőként (mert szerintem jobb az, ha senki más nem izzad bele a tiedbe...), egy jó lovaglónadrág, cipő és lábszárvédő. Pálcára jóideig nem lesz szükséged, sarkantyú pedig ritka esetben indokolt, az mégúgysem fog kelleni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!