Szerintetek ellés előtt kell ultrahangozni?
Figyelt kérdés
2013. máj. 8. 15:58
1/4 anonim válasza:
Nem kell, a vadlovak is megellenek valahogy, de az ultrahang mindig ad egy biztonságot, pl nincs-e ikervemhesség. Nem vagyok szakember, a közvetlen ellés előtti ultrahangnak, amennyiben erre vonatkozik a kérdés, nem tudom, van-e haszna, érdeklődj az állatorvosodnál, vagy olvass utána szakkönyvekben.
3/4 anonim válasza:
közvetlen ellés előtt már nem "illik" ultrahangozni, ugyanis az a lovaknál a végbélen át történik.
vemhesülés utána 18. nap környékén érdemes, ahogy más is írta, ekkor derül ki, ha esetleg ikervemhesség, ilyenkor még felszívódhat az embrió, utána még lehet egyet ultrahangozni, már nem tudom mikor, kb. 2. hónap, hogy tuti vemhes-e, mert ha akkor vemhes, utána már nem felszívódik, hanem vagy megszületik, vagy elvetél, de annak nyoma van. csak hogy ne várja az ember potyára a csikót.
4/4 anonim válasza:
Közvetlenül az ellés előtt pár nappal nincs az az orvos, aki feldugná a lónak, már csak azért sem, mert az már ekkor nem olyan egyszerű, pl. a tehénnél ha elakad a borjú, felnyúlhatsz, kihúzhatod, a lónál nem, mert ezzel megölheted, vagy még nagyobb bajt okozhatsz - hasonló a helyzet az ultrahanggal is, a 11-12. (11, csődör csikóknál ritkán belenyúlhat a 12.-be) hónap táján már nem szép dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!