Ha a kancát futószárazom, az 1 hónapos csikójával együtt, a csikó attól nem "romlik el"?
Arról nem is beszélve, hogy az mi, hogy nem tudom elzárni a csikót, mert erőszakos... Választási korban mi lesz? "Van egy 5 éves csikóm, még az anyja mellett van, a nélkül soha sehova nem megy, és mindig együtt dolgoznak, különben félek a csikótól." 6 hónaposan véglegesen választjuk le a csikót, onnantól (ha egy helyen maradnak), később találkozhatnak pl. legelőn (ha nem csődör csikó), de mindkettőnek tudnia kell dolgozni külön-külön, hiszti és balhé nélkül. Ha balhézik, had csinálja, majd lenyugszik, szép fokozatosan lehet őket ehhez szoktatni, sőt, kell is.
Arról nem is beszélve, hogy ha mások is dolgozni akarnak, szerintem baromi frusztráló, ha közben a pályán tingli-tanglizik egy csikó, főleg abban a tudatban, hogy az én lovam rúg a többire... Éltem meg ilyen helyzetet, és tényleg irtó frusztráló volt, a munka rovására ment, és persze még engem csesztek le, mikor szóltam, hogy vagy ne itt csinálják, vagy zárják be a csikót, hogy jajj nem lehet, mert depressziós lesz a pici, meg mi van, ha kitör a bokszból... Igaz is, akkor meg írják ki előre, hogy minden nap ettől eddig csikó-rodeó van a pályán, ne akkor jöjjenek már a bértartásosok, meg persze délelőtt se, mert akkor meg tábor van (nyáron sok helyen legalábbis.)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!