Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nem fog csikót. Ha különszedjü...

Nem fog csikót. Ha különszedjük jó lesz?

Figyelt kérdés

Van egy kancam aki evek ota nem fog csikot, de a ment se engedi annyira magara. Egyszer volt egy gyunyoru csikoja de az elvileg mar halva szuletett:// azota semmi ( 4-5 eve)

Azota ugyan ugy reggeltol estig egyutt van a men loval. Lehet h megunta es ezert nem engedi magara? Es ha kulonszedjuk oket par honapra az megoldhatja a problemat?

Koszi elore is a valaszokat :))

2013. máj. 4. 20:01
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Mesterséges megtermékenyítés esetleg? Kisebb a kockázat, hogy szétrúgják egymást, nagyobb eséllyel fogan csikó. Nem tudom, hogy a különszedés hatására jobban magára engedné-e.
2013. máj. 4. 20:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Állítólag sokszor az ilyen kancákra szamarat tesznek, mert könnyebben fogan tőlük, és utána a mén lovakkal is sokkal nagyobb sikerrel fogan meg. Nyilván ez azzal jár, hogy valahova el kell tudnod majd adni az öszvért, de mondjuk ezekre általában van kereset, mert aki ilyet használ, mivel nem tud szaporodni, időről időre újra meg kell vennie.

A másik lehetőség, kicsit költségesebb, hogy mesterségesen próbálod megtermékenyíteni, vagy pl. fagyasztott spermával, de ekkor ultrahang, meg minden kéne, és folyamatosan nézni, kb. 3 óránként, mert 3 óra annak az időintervalluma, amikor a ló a legtermékenyebb a fagyasztott sperma pedig nagyon érzékeny, nem olyan fürgék, mozgékonyak a spermiumok, stb, szóval nem szokták szeretni ezt a módot.

Amúgy érdemes megnézettetni a lovat, mert van, amelyik nem akkor sárlik látható/érezhető módon, amikor ténylegesen is fogamzóképes... :)

2013. máj. 4. 20:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Most megprobaljuk, hatha a szetszefdes jo lesz :) Nagyon remelem. Elsonek egy foltos csiko szuletett... ://
2013. máj. 4. 20:41
 4/9 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy a lovad meddő lett. Én is a mesterségessel próbálkoznék vagy egy másik csődivel.
2013. máj. 5. 09:23
 5/9 anonim ***** válasza:

[link]

"Szokás, hogy a tartósan meddő kancát szamárral fedeztetik, és ha egyszer termékenyül (biztosabban termékenyül, mint lóméntől), a továbbiakban rendbejön és ismét lótenyésztésre fogható." - amúgy azt látjátok, hogy a mén egyáltalán fedezi a kancát?

2013. máj. 5. 15:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Én úgy vagyok vele, hogy ami nem megy azt nem kell erőltetni. :)
2013. máj. 6. 22:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen. Fedezne ha hagyna magat a kanca. De nem all meg neki. Egyszer ketszer megfogtuk a kancat de akkor sem volt semmi
2013. máj. 12. 15:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha sárlik a kanca akkor állnia kell a mént.Holnap visszük harmadszorra vissza a kancámat, szombaton meg csütörtökön is fedezte a mén.És tűrte a kanca mert úgy sárlott mint a fene.Holnap már nem bíztos hogy felveszi.Következő ciklusban pedig újra visszük!Ma odavezettük hozzá a csődőr pónit, csak kíváncsiságból és ma már elfarolt tőle, úgyhogy lehet holnap már nem jön össze. Szerintem nagyon lessétek a kancát, és ha sárlik akkor minden nap rá kell próbálni.Ha nem megy akkor keressetek másik csődört hátha.Ha sárlik, fel kell vennie a csődört(ez egy ösztön), viszont lehet nem lesz belőle csikó, mert meddő lett.
2013. máj. 12. 18:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyébként a csődör jelenlétének erősítenie kellene a sárlást!Az enyém szombaton már annyira nem sárlott, de mikor odaértünk a csődörhöz, levezettük a lószállítóról akkor azonnal beállt, pisilt, emelte a farkát...stb.Úgyhogy ezt tényleg nem értem. ha nem sárlik akkor egyértelmű hogy elrúgja a csődört, meg védekezik, vagy támad.De ha sárlik akkor ösztönből állni fogja.
2013. máj. 12. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!