Van egy nagy problémám vettem két honapja egy kancát és ugy néz ki hogy vemhes adtam neki hideg vizet ahogy mondták és éreztem ahogy rug benne a csiko milyen idős vemhességnél érzem a csikot a kancában? Már mint azt hogy rug.
hát ha már rúg akkor kell valami látszatja legyen.szerintem már biztos félidőben van.
13 hónap náluk a vemhesség.képet raknál fel hogy lássuk?
igen igazad van. 330-340 nap között van a vemhességi idő.
Elírtam bocsánat.első voltam
Ha a vemhességet elhallgatta az eladó, szerintem simán követelheted, hogy vegye vissza a lovat, adjon engedményt, vagy választási időben "vásárolja vissza" a csikót, már csak azért is, mert egy ellés mindig kockázat, a csikó meg rengeteg pénz, az anya meg egy ideig nem dolgoztatható... Arról nem is beszélve, hogy ismeretlen apától max 0-ás sütést kaphat a csikó...
Amúgy 11 hónapig vemhesek, habár mén csikót hordhat 12 hónapig is akár. Minimum félidőre tenném amúgy, nagyjából a 8-9. hónaptól már látványos, hogy hasas, bár hallottam már olyat, hogy a ló ellés előtt egy héttel még ugrópályát teljesített, mert egyszerűen abszolút nem látszott rajta, hogy hasas... De azért ez a ritkábbik.
Akkor csak kérj engedményt, de minimum, hogy ők süttessék/chippeltessék majd a csikót... :)
Amúgy igen, erről nagyon jó előre tudni, mert azért vemhes kancának más táplálékot adunk, stb-stb.
A vemhesség alatt, és kicsivel utána szerintem legyen előtte mindig nyalósó (kivéve, ha azt látod, hogy unalmában harapja, és egész darabokat töm magába), és napi 1× kapjon forrázott lenmagot: ez síkosítja a beleket, és hozzájárul a bélsálpangás miatt kialakuló kólika megelőzéséhez, hasznos lesz. Esetleg (búza)korpával kiváltható, azt elsősorban frissen ellett lovaknak adják, gyorsítja a béltartalom továbbhaladását; ezutóbbira amúgy magas nedvességtartalma miatt pl. a sárgarépa is jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!