Hogy etessem a csikót?
Ha az a alapvető takarmányozással sem vagy tisztában inkább a hintalovat ajánlom.
Én így adnék neki enni...
Reggel kb 6 órrakor kimennék elvégezném a csutakolást...és utána adnék neki egy/fél kockabálát,zabbal/búzával sz val ilyen keverékes takarmányt adnék neki fél fánglit utána reggelre ennyi majd d.után kb 2 körül kiengedém legelni majd este 6-7 esetleg fél 8 körül bezárnám (de közbe míg kint van 1-2 órás edzés sem ártana napi szinten)és kb 1 kockabála szénát adnék neki és fél fángli "keveréket"....
jézusom meg ne fogadd a tanácsát annak a szerencsétlennek!
egy 1 éves csikónak tényleg napi 2 órás edzésre van szüksége, és ha reggel 6-kor nem "csutakolod" le, akkor 8 órára elpusztul...
ha van legelő, akkor miért kéne bent kuksolni délutánig?
illetve búzát a lónak? gratulálok!
vissza fogok járni olvasni a sok okos tanácsot a hülye kérdésre! (a lovak/csikók takarmányozásáról több száz oldalas könyvek szólnak. ki vállalja be, hogy leírja 20 sorban?)
Azt én is támogatnám hogy normális válaszokat írjatok és ne hülyeséget.
Más is nézi a kérdést aztán megeteti a lovával aztán kitudja mi lesz
Amúgy már nem biztos hogy csikó lesz...
Bár nem tudom hogy mi legyen most :/
azt akarom hogy kicsi korom óta velem legyen de nem akarok öreg lovat se.
De nem is akarok sokat várni hogy elkezdhessem kiképezni
1-2 évesen nem képzed ki, hanem kiteszed legelőre, esetleg valami neki megfelelő spec kaját vehetsz neki boltban, 3-4 éves koráig csak tartod, akkor lovagolják be, és előtte semmiképp.
Póni jó társa lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!