Miért nem megy a tanügetés és a "vadász vágta" póz?
Az előző lovaglásomkor, az egyik legkényelmetlenebb, szögletesen, pattogósan ügető lovat kaptam. Nem ment a tanügetés. Ilyen évek óta nem fordult velem elő! Magam sem értem. Pattogtam a lovon tanügetésben, nem tudtam szépen kiülni. Mit tegyek? Nem ment a vadászvágta póz sem, mert mindig elvesztettem az egyensúlyomat... :(
13/L (7 éve lovagolok, kb. 50 kg vagyok, és 157cm magas)
Akkor simán lehet többek közt ez is az ok, a ló is megérzi, de inkább arról van szó, hogy lélektanilag hogy viszonyulsz hozzá - ő egy állat, aki szó nélkül kiszolgál téged, iskolalóban rosszindulat nem lehet. Próbálj meg néha egy-egy órával tovább maradni, bemenni hozzá, megsimogatni, kivinni legelni, ha amúgy bokszban van, ilyesmi, össze lehet velük barátkozni.
Ezen kívül előttem már leírták, hogy kell ezeket kiülni, az üléshibákat kéne figyelni és elkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!