Melyik vágta könnyebb? A vadász vágta (kikönnyítek), munka vágta (ülök), vagy a kengyelnélküli vágta?
Köszönöm szépen a választ!:-)
Milyen vágta az a kenter vágta?
Attól függ, hogy a lónak, vagy a lovasnak.
Lónak: Könnyített vágta, hiszen ilyenkor a hátát könnyíted.
Lovasnak: Szerintem a munkavágta, kengyellel :) Nem nehéz kiülni, csak csípővel kell előrefelé törölni, szinte elringat.
kenter:
Nyugodt, lassú és kímélő vágta. Három dobbanást hallunk. A külső hátsó láb dolgozik egyedül. :)
Vadászvágtázni ritkán szoktam, inkább munka, mert állandóan dolgoztatom szerencsétlen lovacskámat. :) Szerintem mindhárom nagyon könnyű, kengyel nélküli vágta helyett én inkább a nyereg nélküliért vagyok oda, ilyen musztáng/indián feelingben. :)
Szerintem megtanulni a vadászvágtát sokkal könnyebb, én is azt tanultam meg először, és csak utána a munkát, végül a kengyel nélkülit, bár én először elég komolytalan helyre jártam lovagolni, és csak később kaptam igazi edzőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!