Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek ez így jó lehetne?...

Szerintetek ez így jó lehetne? (többi lent)

Figyelt kérdés

12 éves vagyok. Szeptember körül kapok egy lovat.Kb. így gondoltam a hetemet egy pacival: (bértartásban)

Hétfő:Suli kb.2-ig, házi és utána ki a lovardába pucolás futószár.

Kedd:Suli.Egy kis gyakorlás nem túl meg erőltető

edzés.

Szerda:Suli.Terep ősz,tél kb. 1 óra (sötétedés miatt) tavasz,nyár kb. 1-3 óra.

Csütörtök:Suli,Lovagló óra

Péntek:Suli,Futószár

Szombat:Lovagló óra

Vasárnap:Nem túl meg erőltető edzés.

Szerintetek megfelelően le lenne mozgatva és edzésben lenne így tartva?

2013. ápr. 23. 18:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyjából jó lesz, de hagyjál neki egy pihenőnapot!
2013. ápr. 23. 18:58
 2/15 A kérdező kommentje:
Gondolkodtam ezen is és persze lenne neki. Ez csak olyan általános :)
2013. ápr. 23. 19:07
 3/15 anonim ***** válasza:
Jó, jó, de mikor tanulsz? Szuper, hogy lovazol, de 12 évesen az elsődleges dolgod a tanulás...
2013. ápr. 23. 19:19
 4/15 anonim ***** válasza:

A pihenőnappal mondjuk csak óvatosan, mert ha folyamatosan munkában áll, de egyszer csak sutty, 24 órát rápihen, akkor fenyegethet az ún. ünnepi betegség, azaz izomelhalás...

Egyébként szerintem szükségtelen két alkalmat is csak futószárra szánni, ha szeretnéd, meg lehet futózni, hogy ellazuljon, max fél óra, én utána ülnék is fel egyből, nem kell annyira kímélni, egy lovasa lesz, nem 30/nap, így vígan tud majd teljesíteni azért, főleg, ha olyan fajta...

Nyilván amire figyelni kell, hogy nem meghajtani, kifárasztani kell, hanem kellemesen ellazítani, átmozgatni, agyilag le lehet fárasztani, fizikailag szükségtelen - de ettől még nem kell azért annyira óvatoskodni. :)

2013. ápr. 23. 19:19
 5/15 A kérdező kommentje:
Tudom. Szerencsére gyorsan meg jegyzem a fontosabb dolgokat még órán. Tanulni (ahogy azt a kérdésben írtam is) miután hazaérek utána lovazás miután újra otthon vagyok még átnézni pár szabályt meg amit kell legalább jeles szoktam lenni év végén...
2013. ápr. 23. 19:23
 6/15 A kérdező kommentje:

A 3. válaszolónak köszönöm a választ! :)

Első ló szóval bizonytalan vagyok.

2013. ápr. 23. 19:26
 7/15 anonim ***** válasza:

első ló.szépen megtervezted de ha már benne leszel a dolgokban biztos hogy változni fog majd egy két dolog.

szerintem ha már bértartásban fogod tartani és lovagló órát fogsz venni nyugodtan kérheted az edző tanácsát ,hogy ő mit javasol neked és a lovadnak hogy mind a ketten "formában" legyetek de ne legyen túlerőltetve a dolog.a lényeg hogy változatos legyen a munka ,a lovaglás mert egy idő után belefásulhat a ló is a sok körözgetésbe.

kezdőként biztos még nem mondták és sem bántásból teszem de a futószáras munka nem a ló agyon hajszolásáról vagy teljes lemozgatásáról szól, hanem egy bemelegítés.Bemelegíted,átmozgatod a lovat a munka előtt pontosan azért hogy az izmai ne legyenek letapadtak és ne sérüljön meg munka közben.

de a lelkesedésed figyelemre méltó.

sok sikert és szép lovas jövőt!

3. válaszoló!

minden héten egy nap pihenőnap jár egy lónak.

2013. ápr. 23. 21:56
 8/15 anonim ***** válasza:
Az az iskolaló, amelyiknek minden héten kell egy napnyi pihenő, vagy az a ló, amelyik nagyon magas szinten űzi a sportot, egy hobbilónak felesleges, sőt, főleg, ha bokszban tartják. Legelőn tartva beleférhet, de nem feltétlenül azért, mert a ló igényli...
2013. ápr. 23. 23:55
 9/15 anonim ***** válasza:
heti 4 nap munka doszt elég egy lónak, teljesen felesleges futószárazgatni is, jobban örül, ha aznap inkább kiviszed legelni. ha boxban van az más, de csak nem úgy lesz tartva.. ha van karám, ahol tud mozogni, akkor nem kell minden nap menni vele. más a helyzete egy iskolalónak, mert annak mennie KELL minden nap, de hát azok olyanok is ugyebár...
2013. ápr. 24. 11:28
 10/15 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat!

Persze az oktatómmal mindig is nagy összhangban voltunk és támogatja a lovat.

2013. ápr. 24. 17:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!