Szerintetek ez így jó lehetne? (többi lent)
12 éves vagyok. Szeptember körül kapok egy lovat.Kb. így gondoltam a hetemet egy pacival: (bértartásban)
Hétfő:Suli kb.2-ig, házi és utána ki a lovardába pucolás futószár.
Kedd:Suli.Egy kis gyakorlás nem túl meg erőltető
edzés.
Szerda:Suli.Terep ősz,tél kb. 1 óra (sötétedés miatt) tavasz,nyár kb. 1-3 óra.
Csütörtök:Suli,Lovagló óra
Péntek:Suli,Futószár
Szombat:Lovagló óra
Vasárnap:Nem túl meg erőltető edzés.
Szerintetek megfelelően le lenne mozgatva és edzésben lenne így tartva?
A pihenőnappal mondjuk csak óvatosan, mert ha folyamatosan munkában áll, de egyszer csak sutty, 24 órát rápihen, akkor fenyegethet az ún. ünnepi betegség, azaz izomelhalás...
Egyébként szerintem szükségtelen két alkalmat is csak futószárra szánni, ha szeretnéd, meg lehet futózni, hogy ellazuljon, max fél óra, én utána ülnék is fel egyből, nem kell annyira kímélni, egy lovasa lesz, nem 30/nap, így vígan tud majd teljesíteni azért, főleg, ha olyan fajta...
Nyilván amire figyelni kell, hogy nem meghajtani, kifárasztani kell, hanem kellemesen ellazítani, átmozgatni, agyilag le lehet fárasztani, fizikailag szükségtelen - de ettől még nem kell azért annyira óvatoskodni. :)
A 3. válaszolónak köszönöm a választ! :)
Első ló szóval bizonytalan vagyok.
első ló.szépen megtervezted de ha már benne leszel a dolgokban biztos hogy változni fog majd egy két dolog.
szerintem ha már bértartásban fogod tartani és lovagló órát fogsz venni nyugodtan kérheted az edző tanácsát ,hogy ő mit javasol neked és a lovadnak hogy mind a ketten "formában" legyetek de ne legyen túlerőltetve a dolog.a lényeg hogy változatos legyen a munka ,a lovaglás mert egy idő után belefásulhat a ló is a sok körözgetésbe.
kezdőként biztos még nem mondták és sem bántásból teszem de a futószáras munka nem a ló agyon hajszolásáról vagy teljes lemozgatásáról szól, hanem egy bemelegítés.Bemelegíted,átmozgatod a lovat a munka előtt pontosan azért hogy az izmai ne legyenek letapadtak és ne sérüljön meg munka közben.
de a lelkesedésed figyelemre méltó.
sok sikert és szép lovas jövőt!
3. válaszoló!
minden héten egy nap pihenőnap jár egy lónak.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
Persze az oktatómmal mindig is nagy összhangban voltunk és támogatja a lovat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!