Szeretem a lovakat és szeretnék velük foglalkozni akkor is ha felnövök viszont a párom nem szereti őket, (amugy elég toleráns és szeret) de ő nem szeretné ha lovkat tartanék, és neki ez nagy probléma.
Valaki van hasonló helyzetben? gondolom erre nem nagyon van megoldás, mert vagy én halok bele a ló nélküliségbe, vagy a páromat vesztem el... amibe ugyszint bele halnék...
Én is ebben a cipőben járok megfejelve egy egy éves kislánnyal :) Nehéz az időt és pénzt egyeztetni, de ha otthon megoldhatóak ezek a dolgok akkor nem látom akadályát. Párom ezen a téren toleráns, mondjuk az ő szívét egy sheti kanca hódította el anno. :)
2013. ápr. 7. 17:23
2/13 anonim válasza:
Miért nem szereti őket? Megismertetted már a lovaddal? Egy kicsit próbáljon megbarátkozni a dolgokkal, aztán majd meglátjátok. Én a helyedben biztos nem adnám fel az álmaimat érte. Esetleg valamilyen kompromisszum...
2013. ápr. 7. 17:24
3/13 anonim válasza:
többek között a lovaimra ment rá a kapcsolatom...
De majd lesz más aki velük együtt szeret :)
2013. ápr. 7. 17:38
4/13 A kérdező kommentje:
Hát már probáltam 1000x megbarátkoztatni velük... nem szeret tulzottan lovagolni, nem érti a lovak viselkedését és nem annyira birja őket..
2013. ápr. 7. 17:46
5/13 anonim válasza:
Ha nem érti a lovak viselkedését, akkor kicsit nézzen utána. Szerintem ez nem annyira nehéz kérdés - szeret Téged? Akkor nem áll az álmod útjába a nélkül, hogy legalább mindent megtenne, hogy ő is megismerje ezt a világot.
Én se értek a kígyókhoz, de ha életem párja azokat akarná tenyészteni, hát had csinálja - először is kiművelődnék velük kapcsolatban is, hogy bármit is tudjak mondani a kérdésben, addig mégis mire alapozva mondanám, hogy undorítóak, vagy akármi?
2013. ápr. 7. 18:42
6/13 A kérdező kommentje:
Megértem... a lovazás más világ... ő nem szereti a vidéket, az állatokat se tulzottan... ez meg hozzá jár. a lovaglás egy életforma, pl. a kigyótenyésztéssel ellentétbe ami csak egy sima hobby, ami nem kiván meg egy más életformát .
Nagyjábol lehet érteni hogy mire is gondolok ?:)
2013. ápr. 7. 19:10
7/13 anonim válasza:
Az én páromat se érdekli az egész, bár próbáltam megszerettetni vele, egy időben volt 2 lovunk, ő is megtanult egész ügyesen lovagolni, járt ki velem terepre, de megunta. Most már csak egy lovam van, bértartásban, én járok ki, ő nem jön. Ez az én hobbim, neki van más. Nem értem, hogy attól, hogy nem szereti, neked miért ne lehetne lovad! Nem otthon kell tartani, mert azt mondjuk megértem, hogy ha városban laktok, akkor nem akar tanyára költözni, hogy neked lehessen lovad. De egy ló esetén amúgy se sokkal drágább a bértartás, mintha otthon tartanád (ami eleve elég nehéz lenne, ha nincs segítséged, mert ő nem hajlandó hozzányúlni).
2013. ápr. 7. 20:00
8/13 anonim válasza:
előző vagyok. Szóval nem csak életforma tud lenni a lovazás, lehet simán hobbi is. a lovam bértartásban ugye, ahogy írtam, hetente kb 4-5-ször kijárok hozzá, van, hogy egész nap kint vagyok, van hogy csak munka előtt 2-3 órát korareggel. de emelett ugyanúgy teljes életet élek, pont olyan, mint más hobbi, sport. ugyanúgy dolgozom, járok bulizni, találkozom a barátaimmal, stb. nem csak akkor lehet lovad, ha folyamatosan fülig trágyás vagy és hozzánőtt a vasvilla a kezedhez.
2013. ápr. 7. 20:03
9/13 anonim válasza:
az én párom se lovas, 1x ült lovon, mondta h ez neki annyira nem jön be. Elfogadja hogy én szeretem a lovakat, én meg elfogadom hogy ő nincs oda értük. Már tudtára adtam, hogy én később otthon szeretnék lovat tartani, nem volt kifogása XD
2013. ápr. 7. 21:32
10/13 anonim válasza:
Nem értem, miért bántja őt, hogy ez lenne a munkád. Ha 8 óra munka után mennél még ki 4-5 órára lovazni, majd utána jönne a család, gyerek, minden, az szerintem nagyobb gond, mint, ha ledolgozod pl. oktatóként (így fel is ülhetsz, korrigálni és tanítani a lovakat, stb) vagy lovászként, akármiként a 8 órádat, vagy amennyit kell, és jónapot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!