Mennyi a reális ár 1 óra lovaglásért?
Az ár a szolgáltatás minőségétől függ.
Egy "putriban" félig halott iskolalovakon, igénytelen környezetben igénytelen felszereléssel nyilván nem abban az árban van, mint egy igényes, rendben tartott (nem luxus) lovarda, korszerű felszerelésekkel és jól tartott sportlovakkal :)
Egyébként az átlag ár 3000/45 perc, felkapott helyek (Tatti) 5000/45 perc
Ahol én lovagolok ott 1800/óra.. Nem befásult iskolalovakon, nem csak körbe-körbe járkálnak, szóval értitek. :D . Kipróbáltam 1 másik lovardát is, ahol 2500ft/óra, és hiába jutnak ki az emberek versenyekre onnan, stb, az, ahogy bántak velem, borzasztó.
Pl. : Felszálltam a hagyományos módon (bal kéz első kápa, jobb kéz hátsó kápa), mire leszállított a lóról, hogy rohadtul nem így kell felszállni, hanem mindkét kéz első kápán.. :"D .Olyan lóra ültem, akinek adhattam bármilyen segítséget, csípőtől kezdve a pálcáig bármilyet, nem reagált rá! Mikor leszálltam, még undok módon megjegyezte, hogy milyen balfa** vagyok, mert a lovarda LEGGYORSABB lován ültem... ott is hagytam rögtön..
TEHÁT NEM A PÉNZ BESZÉL EGY LOVARDA IGÉNYESSÉGÉRŐL, ÉS AZ EDZŐK KEDVESSÉGÉRŐL!!!! ;))
45 perc... az rohadt kevés. Bemelegítés, leléptetés összesen vagy 25-30 perc, érdemi munka alig van abban a negyed órában, a ló is épp hogy csak felveszi a munka tempóját.
Lovagoltam már jó pár helyen, nekem az volt a legszimpatikusabb, ahol 3000Ft-ot fizettem 2 óráért. Jó lovak vannak, egy ló napi max 2x mehet délelőtt és délután, szóval lestrapálva sincsenek.
Voltam olyan helyen, ahol megkérdezték milyen szinten állok, mondtam, hogy terepezgetek. Alám adták a lovi egyik legproblémásabb lovát. Nekem azaz 1 óra szenvedés volt, párszor megpróbált elragadni a ló, állandóan küzdeni kellett vele. Aztán kiderült, hogy egy hónapja nem ült rajta senki... hát köszi.
3000Ft-ot én reálisnak tartok egy ALKALOMRA és nem 1 órára. Ennyiért megy ki a környékünkön az egyik edző is. De ezt az összeget is akkor tartom reálisnak, ha normálisan belovagolt lovat adnak, mely nem játszik bakkecskét, de ne is kelljen állandóan szinte rugdosni, hogy előre lépjen. Illetve az edző/oktató normálisan magyarázza el, hogy mit miért teszek, mi a segítségek mechanizmusa (főleg kezdő lovasoknál), és válaszolja meg a felmerülő kérdéseket, hiszen ez a dolga.
melyik megyéből írsz ?
nálunk 1500-2000 és között zala.
szép táj, és tündéri lovak. itt van tölünk nem messze a lovarda, csak azért tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!