Csak szerintem gáz?
130 centivel már elbír 40-50 kg-t, a belovaglói is akörül lehettek, másrészt azért nem mindegy, hogy falabella, shetland póni, vagy haflingi. Ugratni is lehet vele, bár nem mindegy, mekkorát, milyen pályát, és hogyan.
Én pónira inkább kisebbeket ültetnék, ezeket pedig már inkább nagyobb lovakra tenném, igaz, a pónik olcsóbbak (általában).
Igen, csak szerinted. Tehát az, hogy az ember milyen magas abszolút nem számít a ló szempontjából, huculra is lehet ülni meglett férfi embereknek, mint ahogy sok helyen a világban meg is teszik.
Az, hogy mekkora a tömege bizonyos keretek között számít, de sokkal fontosabb a lovaglás stílusa. 20 kilóval is szét lehet verni a póni hátát, meg 80-al se. 40-50kg, mint teher, alapvetően nem sok egy 130cm-es póninak.
2-3 óra lovaglás az kifejezetten ideális lovardában, ettől kevesebb ugye anyagilag nem éri meg, ettől több már kellemetlen a lónak. Hozzáteszem, a kellemetlenséget ott is a monotonitás okozza, nem a fizikai munka. 2-3 órát én is sportolok neked akármikor... Főleg ha még szünet is van közte, akkor semmi okod panaszra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!