Szerintem félnek a lovak az egyik fickótól a lovardában, csalhat a megérzésem?
Múltkor más lovagoltatott, mint eddig, a ló meg megijedt a fickónak egy PICIT hirtelenebb mozdulatától. Elkezdett vágtázni, meg emelgetni a 2 első lábát, azt sem értem, hogy hogy maradtam fent, na mindegy is. Utána amikor nyúlt volna a lóhoz fickó, hogy megnyugtassa, a ló ugyanolyan ideges volt, hátrált egyfolytában, igazából itt már kicsit féltem én is, mert egyfolytában horkantott a ló, én meg lovagoltam kb. 1 hónapja akkor.
Ma megint ugyanez a csávó lovagoltatott, de előtte kb. 15 percig tök egyedül voltam a lóval (ez most másik ló volt), de nagyon szépen ment, nem volt vele semmi gond, szót fogadott végig.
Erre megjelent ez a fickó, mondta, hogy akkor futószárazunk, vezessem oda a lovat, de egyszerűen nem akart odamenni a ló, képtelen voltam odavezetni. Erre elindult a csávó felénk, erre a ló elkezdett szó szerint "menekülni" előle. Nagy nehezen sikerült megállítanom, de amikor a fickó nyúlt volna, hogy rácsatolja a futószárat, a ló tök ideges lett, meg ugyanúgy hátrált, mint a múltkor a másik.
Amikor más lovagoltat, sosincs semmi gond a lovakkal, mindig tök nyugodtak.
Az állatoknál ezt úgy hívják, hogy ösztön, megérzés :) Nagyon könnyem megérzik az embereken, hogy az szereti-e az állatokat, vagy nem, netán bántja őket. Vagy az is lehet, hogy emlékezteti a lovat valamilyen rossz történetre, esetleg a hapsi egy mozdulata, vagy maga a pasi.
by: *egy lovaas.*
Köszi a válaszokat, én sem értek hozzájuk, ezért tettem fel a kérdést. Nem nagyon érzem azt a lovardában, hogy szeretnék a lovakat, inkább úgy tekintenek rájuk, mint munkaeszközre. Nem tudom, hogy ez így helyes-e, viszont azt igen, hogy amikor az lovagoltat, akin látom, hogy odavan a lovakért, akkor a lovak is teljesen másképp viselkednek, meg én is teljesen máshogy érzem magam óra után.
Hát, ha lejárt a bérletem, lehet, hogy kipróbálok egy másik lovardát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!