Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintem félnek a lovak az...

Szerintem félnek a lovak az egyik fickótól a lovardában, csalhat a megérzésem?

Figyelt kérdés

Múltkor más lovagoltatott, mint eddig, a ló meg megijedt a fickónak egy PICIT hirtelenebb mozdulatától. Elkezdett vágtázni, meg emelgetni a 2 első lábát, azt sem értem, hogy hogy maradtam fent, na mindegy is. Utána amikor nyúlt volna a lóhoz fickó, hogy megnyugtassa, a ló ugyanolyan ideges volt, hátrált egyfolytában, igazából itt már kicsit féltem én is, mert egyfolytában horkantott a ló, én meg lovagoltam kb. 1 hónapja akkor.

Ma megint ugyanez a csávó lovagoltatott, de előtte kb. 15 percig tök egyedül voltam a lóval (ez most másik ló volt), de nagyon szépen ment, nem volt vele semmi gond, szót fogadott végig.

Erre megjelent ez a fickó, mondta, hogy akkor futószárazunk, vezessem oda a lovat, de egyszerűen nem akart odamenni a ló, képtelen voltam odavezetni. Erre elindult a csávó felénk, erre a ló elkezdett szó szerint "menekülni" előle. Nagy nehezen sikerült megállítanom, de amikor a fickó nyúlt volna, hogy rácsatolja a futószárat, a ló tök ideges lett, meg ugyanúgy hátrált, mint a múltkor a másik.

Amikor más lovagoltat, sosincs semmi gond a lovakkal, mindig tök nyugodtak.

2012. nov. 9. 16:10
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Nem értek a lovakhoz,de leírás alapján gondolom félnek tőle,amúgy ez melyik lovardában van?Amúgy,ha titokban bántsa a lovakat vagy valami,akkor nem értem minek van lovardában az a pasi(mondjuk lehet,hogy nem bántja őket,de akkor meg nem értem ezt a viselkedést,mert másoknál nem viselkednek így a lovak,ahogy írtad)
2012. nov. 9. 16:25
 2/8 anonim ***** válasza:
81%
szerintem félnek tőle.Lehet h ez az ember bántja ott a lovakat vagy egyszerűen rosszra gondol a lovakkal kapcsolatban és megérzik.valamit valahogy csinálni kéne
2012. nov. 9. 16:43
 3/8 anonim ***** válasza:

Az állatoknál ezt úgy hívják, hogy ösztön, megérzés :) Nagyon könnyem megérzik az embereken, hogy az szereti-e az állatokat, vagy nem, netán bántja őket. Vagy az is lehet, hogy emlékezteti a lovat valamilyen rossz történetre, esetleg a hapsi egy mozdulata, vagy maga a pasi.

by: *egy lovaas.*

2012. nov. 9. 19:51
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, én sem értek hozzájuk, ezért tettem fel a kérdést. Nem nagyon érzem azt a lovardában, hogy szeretnék a lovakat, inkább úgy tekintenek rájuk, mint munkaeszközre. Nem tudom, hogy ez így helyes-e, viszont azt igen, hogy amikor az lovagoltat, akin látom, hogy odavan a lovakért, akkor a lovak is teljesen másképp viselkednek, meg én is teljesen máshogy érzem magam óra után.

Hát, ha lejárt a bérletem, lehet, hogy kipróbálok egy másik lovardát.

2012. nov. 10. 08:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem fordulsz a lovi vezetőjéhez? Mondd meg neki, hogy mikor xy lovagoltat, akkor érzed és látszik, hogy a ló fél az illetőtől és ha nem hiszi el nézze meg a saját szemével.
2012. nov. 10. 12:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Az is lehet, hogy a pasin van valami ijesztő dolog:), pl nem húzta fel a dzsekije cipzárját és az lobog kicsit vagy valami ilyesmi.
2012. nov. 12. 00:07
 7/8 anonim ***** válasza:
vagy büdös...
2012. dec. 4. 19:25
 8/8 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, még az is eszembe jutott, hogy a lovak nagyon érzékeny állatok, ha valaki agresszív testtartással közeledik feléjük, az a lovaknál azt jelenti, hogy menj innen. Elkezd hátrálni a ló, a srác meg elkezdi rángatni, még jobban összezavarja.. Legközelebb meg már akkor ideges lesz a ló, ha meglátja, a csávó meg még durvább, hogy megmutassa, hogy vele nem szórakozhat a ló. Utána nem csoda, ha már ideges, ha meglátja. Ezt magyarázza el a videóban, ha tudsz angolul: http://www.youtube.com/watch?v=prnK-NRqP14 ha nem, az sem baj, ha csak nézed, akkor is látni lehet, hogy miket csinál.
2012. dec. 8. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!