Mennyibe kerül egy ló fenntartása havonta?
Takarmány,szalma:
-Széna most 15000, de ha nyáron be tudtok raktározni,akkor 5000.Naponta 12 kg.Vannak 4 kg-os szénahálók, abból naponta 3x kell adni. Havi 1,5-2 bála. Ha nyáron nappal legelőn van, akkor csak 1 bála,vagy annyi sem.
-Zab kb 70 Ft/kg naponta (munkától függően) 1,5 kg, ez így havonta 3000-4000 Ft
-Szalma kb havi 1 bála, 3000-6000 Ft
-Egyéb takarmány(kukorica, korpa, árpa, búza..) ez is kb 3000-4000 Ft, DE ez nem muszáj
-Nyalósó max 500 Ft/hó , ha többet veszel, akkor olcsóbb
-Körmölés: kb 5000 patkolás:kb 10000 2 lábra, ez 6-8 hetente
-Állatorvost nem tudom pontosan mennyi évente, de szerintem, ha elteszel rá havi 2000 Ft-ot,akkor az elég az oltásokra és a féreghajtásra,HA nincs semmi baja a pacinak
-olyasmiket, hogy nyereg, kantár, zabla, tisztítóeszköz, patazsír....csak egyszer vagy ritkán kell venni, szerintem ez megvan 100 000-ből
Természetesen, ha takarmányból egyszerre többet veszel, akkor az sokkal több kiadás, mint a többi hónapban
30 ezer.
De vegyél egy jó MTZ 50-est az már van 700 ezer Ft-től műszakis,forgalmija is van. És az 50 lóerős.
Ha veszel lovat az csak 1 lóerős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!