Saját háznál, otthoni tartásban mennyibe kerül kb havonta 2 ló fenntartása?
Van 2 lovam bértartásban (az egyik 7 éve van meg, a másik lovam 5 éve, és 9 éve lovagolok), de nagyon sokba kerül a tartásuk. Most lenne lehetőségem rá, hogy saját házhoz hozzam mindkettőt, és itthon tarthassam őket, csak nem tudom, mennyibe kerülne átlagosan a havi fenntartásuk. Tudnám őket gondozni, és lenne rájuk felügyelet itthon napközben is, csak az árakkal nem vagyok tisztában. A lovardák mindig rátesznek az alapárra még pár ezressel, hogy profitot is hozzon nekik a lovak bértartása, szóval nem pont az érdekelne, hogy egy lovardának mennyi, hanem hogy azok, akik otthon tartják a lovaikat, kb mennyit költenek havi szinten a takarmányra, orvosra, kovácsra, vízre, stb?
Előre is köszönöm a választ! :)
Nekem egy ismerősöm azt mondta, hogy a lova 6000-re jön ki havonta kb. Igaz, ez egy ló.
És ebben nincs benne orvos, és kovács (általában minden ár a nélkül értendő amúgy).
havi egy bála széna: 6000Ft
havi egy bála szalma: 5000Ft
nálunk kukoricát kap: havi 5-6000Ft(a pontos mázsánkénti ártól függ)
víz: pontosan nem tudom de 5-6000Ft biztos van!
ha nincs istálló akkor legalább 500E építeni +karám+szerszámos+takarmány tároló+szerszámos..
patkolókovács: nekünk rokon megcsinálja de ált (körmölés+ patkolás)2-5000Ft/láb
felszerelések+állatorvos..
kb így jön ki ha valamit kifelejtettem bocsi
a 3x3-as box kicsi!!
Nálunk 4x4-es van. (bár már ki volt alakítva az istáló állásosra most boxos)
amúgy ismerősőmnek 4 boxos istálló kemény fa lécekkel 4x4-es boxokkal 500E Ft-ba volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!