Hogy néz ki pontosan a nyírrothadás?
Hátulról így:
A nyír így (ez még egy jobb eset):
Rosszabb esetben így:
De ezt az egészet az ember nem is annyira látja, érzed a szagát pata kaparáskor, és ha megnyomkodod az ujjaddal érzed hogy puha, a patakaparót pedig bele tudod nyomni a nyírjába elég mélyen (nem szabad erősen, nehogy fájdalmat okozz, ha elhúzza a lábát gáz van).
Egyébként írd be google-be hogy thrush hoof, a thrush a nyír rohadás neve angolul, a hoof a patáé. Sokkal több találatot kidob mint a magyar (főleg hogy az nem nagyon dob ki semmit).
Első, köszönöm, még majd ránézek akkor az angolra is.
Nem vészes neki, szaga nem volt, vagy legalábbis nem éreztem. Naponta van trágyázva, ápolva, így oka nem annyira volt neki, de sajnos így is kialakult :(
Én is ebben a helyzetben vagyok.Úgy néz ki, hogy a nyírbarázdánál fekete, puha a felület, illetve a szaru feloldódása jellemzi.Még nagyon büdös, szinte gyomorforgató szaga is van.
Kezelése viszonylag egyszerű. A belső nyírbarázdát a patakaparóra tekert vattával ki kell tisztítani. Ilyenkor jó mélyen kell nyúlni a résbe, de óvatosan, ez már egy érzékeny terület. 3%-os Hyperol-oldattal, majd jóddal, vagy Betadinnal, átmossuk. Utána SBC pasztát és vattát kell beletömni. Ezt elég naponta egyszer lekezelni, ha a vatta nem esik ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!