Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ez tényleg így van, nem lehet...

Ez tényleg így van, nem lehet használni?

Figyelt kérdés
Nemrég hallottam, hogy Póni klubos versenyeken nem lehet fáslit használni.Ez tényleg így van? Az én lovam ínsérült volt és mindig fáslizom. Nyáron ndulunk C-ben és B-ben. Ilyen esetben sem lehet használni? Nem szeretném, hogy újra baj legyen.
2013. márc. 17. 21:34
1 2
 11/18 Valletta ***** válasza:
0%
És egyébként is, ez nem egy hülye szabály. Amelyik ló nem tud egy pár perces programot sérülés nélkül kibírni, az nem való a négyszögbe. Ha sérült, nem kell versenyeztetni, ha meg egészséges és tisztességesen fel van készítve, akkor meg nem kell aggódni.
2013. márc. 18. 14:09
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem ugró versenyről van szó...
2013. márc. 18. 15:52
 13/18 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam, hogy ezt a söröskupakos módszert ugrásnál használják, nem tudtam, hogy díjlovaglásanál is.
2013. márc. 18. 15:55
 14/18 anonim ***** válasza:
nem is az ugrásról írtam ott mások a "praktikák"
2013. márc. 18. 15:56
 15/18 anonim ***** válasza:
Vallettának igaza van!
2013. márc. 18. 17:28
 16/18 anonim ***** válasza:

Olvastam egyszer a lovaséletben, hogy a fáslizás többet árt a lónak, mint amennyit kéne használnia. Pláne, hogy a lovasok 80%-a nem tud megfelelően fáslizni. Sőt, a kombinált fáslin kívül mással nem is lehet jól fáslizni. Én sem voltam soha híve. Vagy vegyél neki neoprén tépőzáras ínvédőt, vagy a klasszikus ugrós-műanyag-tépőzáras ínvédőt használd. Ezekkel nem árthat senki, ha kicsit is odafigyel...

B.

2013. márc. 19. 13:14
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Ja. Olvastad... És mostantól mindenkinek el kéne dobnia a fáslit? :") Nyugodj meg nem fogjuk.
2013. márc. 19. 14:40
 18/18 Valletta ***** válasza:

A fáslinak és az ínvédőnek más a funkciója, nem lehet egyiket a másikkal helyettesíteni.

Az viszont való igaz, hogy a rosszul/rosszkor feltett, illetve a célnak nem megfelelően kiválasztott fáslinak vannak kemény hátrányai (főleg a vérkeringés akadályozására gondolok). Mivel én még nem olvastam olyan tanulmányt, ami egyértelműen meggyőzött volna a munkafásli ártalmasságáról vagy hasznosságáról, ezért én a felmerülő kérdés esetén azt a példát szoktam felhozni, hogy a legdrágább, legnagyobb kategóriás lovak segge kb. ki van nyalva és bizony fásli nélkül nem mennek még egy tiszteletkört sem. Ha a fásli olyan nagyon káros lenne (megfelelő használat mellett!), akkor ezek a lovak nem lennének képesek hosszú versenykarriert befutni és a kiképzőjük nem fáslizná őket. A másik kézről viszont ott van nagyon sok magasan képzett ló, amiket viszont nem fásliznak (lásd magasiskola) és a lovak az óriási terhelés ellenére mégis huszonévesen is teljesen egészséges lábúak. Így én egyre inkább azon a véleményen kezdek lenni, hogy a fáslinak nincsen számottevő hatása. Amelyik ín ki akar jönni a túlterhelés miatt, az ki is fog jönni, nem fogja egy fásli meggyőzni arról, hogy ne tegye, mert egy ló lábában akkora erők uralkodnak, amiket egy fásli nem tud felfogni.

(A félreértések elkerülése végett munkafásliról beszélek, nem melegítő-hűtő-gyógy akármilyen egyéb célú fásliról.)

2013. márc. 20. 00:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!