Sodrott vagy hidegvérű lovat lehet nyereg alatt is használni?
Mármint úgy értem, tudom, hogy be lehet őket lovagolni, de ezek azért elvileg inkább igahúzó, fogat elé befogható lovak; de lehetséges, hogy kizárólag hátaslóként használják őket?
Van egy ismerősöm, régebben sokat lovagolt, már akkor sem volt kis termetű lány, de azóta férjhez ment és lett 2 kisgyereke. Rengeteget hízott, 95 kg körül van most a csaj. Viszont szeretne újra lovagolni, és azt találta ki, hogy sodrott vagy hidegvérű lovat kellene szerezni, ami csak nyereg alatt menne, mert az elbírná őt.
Tudom, hogy ezeket a lovakat is be lehet lovagolni, de szerintem eleve más a testfelépítésük, mint egy hátaslónak, más a terhelésük, és elsősorban nem a lovashoz lettek kitenyésztve, hanem nagyobb súly elhúzására, elvontatására. Ti mit gondoltok erről? Működhet ez az ötlet?
Köszönöm szépen a válaszokat. :)
Mindenkinek ment a zöld kéz. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!