Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Polár fáslit miért nem szabad...

Polár fáslit miért nem szabad munkára használni?

Figyelt kérdés

Itt olvastam, az egyik kérdésnél válasznak érekezett hogy polár fáslit nem használhatunk munkához.

Én eddig ezt nem így tudtam.

Sokan használnak polár fáslit munkához, versenyzéshez is:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. febr. 13. 16:55
 1/4 Emyke031 ***** válasza:
Nem olyan rugalmas!
2013. febr. 13. 17:03
 2/4 A kérdező kommentje:
De akkor miért használják olyan sokan? Versenyeken is nagyon sűrűn látni, felső kategóriás versenyeken! Csak nem hülye ennyi ember...
2013. febr. 13. 21:15
 3/4 anonim ***** válasza:

A munkához használt polár fáslik többnyire elasztikusak, kevert anyagúak. Persze munkára is fel lehet tenni, de mivel nem rugalmas, nem tudod olyan szorosan feltenni, ahogy kellene ahhoz, hogy valami értelme is legyen, hiszen csak körbe van tekerve a ló lába, némileg védi, de nem tartja. Az emberek kibicsaklott bokájára is rugalmas fáslit tesznek fel, mert az szorít, ad tartást. A polár leginkább istállóba való, ha valamivel be kell kenni a ló lábát, ezt tekerik fölé.

Ha megnézed a hirdetési oldalakon, fogod látni, hogy a polárt többnyire istállófáslinak, illetve szállításhoz ajánlják.

2013. febr. 13. 21:38
 4/4 anonim ***** válasza:
Én versenyen csak addig láttam polár fáslit a lovon, míg előzetes bemelegítés után várni kellett addig az inakat melegen tartották, 4-5 lovassal előbb leszedték, ínvédő fel melegítőpályán pár kör ugrás és ment is be a pályára.
2013. febr. 14. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!