16 éves vagyok, és szeretnék egy saját lovat. Nem vagyok még profi lovas, de szeretnék többet tanulni, csak a saját lovamon (többi lent). Érdemes így lovat venni?
Azt ugye ugy vagod hogy hatalmas butasagot irtal?:D
Igen valoban akkor jobb lovas leszek ha barmelyik lovon meg "ulom" a helyem de attol miert esnek le egy masik lorol csakmert nagyreszt a sajatomon lovagolok??:D aztmeg meg se hallottam hogy "minek!?"...
Szia!
Ez nagyon komoly döntés, mert ha egy lovat most megveszel, azt eladni már nem nagyon fogod értelmes pénzért, mivel kezdő vagy.
Szeretnél versenyezni? Akkor arra gondolj, hogy ha leteszed a rajtengedélyt, és elkezded a versenyzést kb 2 év lesz mire eljutsz B3-ba. Ezt akkor ha rendesen fejlődsz, nem vagy abszolút tehetségtelen, és lovad meg tudja ugrani. Egy ilyen ló már milliós érték. És itt bizony kell venned egy új lovat ha tovább akarsz fejlődni, ami meg kb 2x olyan drága mint az előző volt. Amit el kell adni, amitől megszakad a szíved. Vagy pedig elsőre vesztek egy A3-as lovat, ami beáll mire eljutsz x év alatt A3-ba, mert kezdő vagy, használod, és ő már versenyzett előtte. Szinte mindenki 2 vagy több lóval szokta megoldani ezt, de ehhez nem kevés pénz kell, és a legszörnyűbb a világon amikor látod a lovad ahogy elhúzzák futóval, és tudod hogy soha nem jön vissza mert már másé. Próbáld meg először egy bérelt lóval, azzal elkezdhetsz versenyezni, aztán ha már vagy egy jó B2-es szinten lehet komolyabb lovat is venni, mert onnan már igazából ráéreztél a lényegére. Persze ez sem lesz olcsó, és ez is nagyon rossz lesz amikor vissza kell adni, de nem kerülsz egy olyan helyzetbe hogy van egy lovad amit nem akarsz eladni mert szereted, és ezért mész 10 évig B3-ban.
Ha pedig nem akarsz versenyezni, akkor igazából mindegy mikor veszed. Keress egy hobbilovat, próbáld ki, ugorj is vele. Ha csak otthon akarsz hobbizni és időnként ugrani kicsiket, akkor nyugodtan vegyél lovat. De az ilyen lótól ne várj sokat, nem lesz egy ugró tehetség.
Egyébként nem akarsz egy évet várni az egész projektel? Ha most tértél vissza 2-3 év után, nem akarsz inkább még egy évet lovagolgatni és aztán beruházni egy lóra? Gondold végig, mert nagyon komoly döntés, és ha az anyagiak nincsenek meg, akkor jobb el sem kezdeni.
szerintem kisgyerekek ne akarjanak saját lovat!
nem olcsó mulatság és ha apuci úgy dönt többet nem fizet???
ez nem irigység hanem igazság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!