Hogy tetszik ez a módszer?
Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, mert én teljesen kezdő vagyok ilyen téren! ( Nekem nagyon tetszik! )
https://www.youtube.com/watch?v=iu2x2N3TSsE
https://www.youtube.com/watch?v=SBFxyxhlYgg
A második videó tetszik, nem nagyon találok benne semmi kivetnivalót.
Az elsőben elhangzik néhány butaság, sokszor ferde a ló és a féloldalazásnál rossz irányba van hajlítva. Nem értem miért kell úgy féloldalazást kérni a lótól, ha a lovas nemcsak hogy nem kéri hozzáértő segítségét a megtanulásához, hanem arra sem veszi a fáradtságot, hogy kinyisson egy könyvet vagy megnézzen három fotót az interneten, mert már abból rájönne, hogy rosszul csinálja.
Kérdező válaszára :
Szuper az egész úgy ahogy van. Az első videó gyönyörű és kifejező. Hozzá állás (lóhoz állás) kérdése,hogy ki mit gondol "butaságnak".
[link] :)
Nem lovagolok kantár nélkül féloldalazást, mert semmi bajom nincs a kantárral és a lovaknak sincs. Csak azért elismerni valami hibásat, mert az illető bizonyos felszerelések nélkül hajtja azt végre, elég hibás logikára vall.
Ha a kutya laza pórázon szépen sétál a gazdája mellett, az jó, de ha leveszi a pórázt és a kutya elszalad, akkor ugyan miért kellene ezért a gazdáját megdicsérni? Hogy bátor volt és levette a pórázt?
Nem a féloldalazás a butaság, hanem például az, hogy a lovas "rájött arra, hogy nyereg nélkül is egyre mélyül a kapcsolata" a lovával. Hát, ez egy nagyon fontos felismerés, még jó, hogy Pat Parellit megismerte a lovashölgy, mert különben lehet, hogy a nyereghez suttogott volna, nem a lovához!
Aki kellő szakmai hozzáértés híján van több patanyomon végzett feladatok terén az valószínűleg nem tudja, hogy a combra való engedésben az oldalirányú mozgás csekélyebb, mint a féloldalazásban. Mivel a féloldalazásban ez 45 fok, így a videóban látható mozgás akkor lenne combra való engedés, ha a lovas kevesebb, mint 45 fokban haladna oldalra. Mivel ezt jóval meghaladja, így joggal merül a fel a kérdés, hogy mit is látunk? Én féloldalazásnak tekintem az oldalra haladás mértékből kifolyólag (mert a mozgás iránya mégiscsak fontosabb, mint az állítottság mértéke, mikéntje) és hibás állítottságúnak tituláltam. Bocsánat! Most már tudom, hogy ez egy rossz combra való engedés! Köszönjük Melinda! Ezért már tényleg megérte billentyűzetet ragadnod. Hozzátenném, hogy ő legalább állítja a lovát és nem hajlítja, így nagyságrendekkel jobban hasonlít egy másik lovas szintén hibás kivitelezéséhez, amit szintén ma láttam.
Ui.: A "csak az szólhat hozzá aki jobban csinálja" a dedós "mert az én apukám az erősebb" versengéssel egyenlő. Sajnálattal közlöm, hogy ebből már kinőttem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!