Mit tegyek ha a lovam lovaglás közben jobbra húz?
Ömm igen én is ezt furcsállom. Hogy csak egyenesben csinálja. Ha kiskört megyek jobb kézre szépen hajlik. Bár igazából az is kérdés, hogy miben hajlik és miben feszes. Hogy marban feszes vagy nyakban feszes, vagy tarkóban feszes..És, hogyha fordítom akkor helyesen fordul-e...Bal oldali hajlításokat hiába próbálok ha egyszer tökéletesen hajlik bal oldalra. Jobb kézre is megy a nyakhajlítás és a combra való engedés is. Még a belső állítás is. Az a baj, hogy engem kinéznek a lovardából, ha hosszú pálcával lovagolok, de eddig még csak azzal tudtam egyesben tartani. Azt mondják, különcködök, holott igazából azzal lehet normálisan idomítani és értelmes dolgokat csinálni. Rövid pálca az ugratáshoz jó max. Na mindegy. Ezt a kitekeredést szinte bal oldalon, minden jármódban csinálja főleg vágtában. Néha mire beugrasztom vágtába a pálya felére bevisz. És igazából eléggé aggódok. 6 éves egyébként.
Utolsó. Ilyen fordulatokat vele még nem tudok csinálni, mert nincs azon a képzettségi szinten.
Eleje-hátulja körüli fordulat a belovaglás részeként (is) végzik a lóval, nem kell hozzá semmi, csak egy csizmára engedő és a szárral felvehető ló. Próbáld meg, nem nehéz.
Ha van már fogalmad olyan dolgokról, amiket említettél, nem okozhat gondot az egyenesre állítás. Igenis minden lovaglás alkalmával egyenesre kell hozni a lovat. Hogy te mások nyomására nem használsz hosszú pálcát, az a te dolgod, de belátod, hogy a lovad sínyli meg, mert így jobban terheli a bal elejét és ez idővel meg fog rajta mutatkozni.
Engem mindig lepontoznak, hiába írok tök evidens dolgokat, tényeket, biztos nem vagyok szimpatikus vagy még nem hallottak arról, amit írtam, így az csakis hülyeség lehet. :)
A fordulással meg ahogy érzed, bár össze nem csapnád vele a lóba fektetett munkát, az biztos, a hátuljuk körül nagyon könnyű megforgatni őket, úgyhogy hajrá. Biztos fog alakulni, csak próbáld egyenes vonalon tartani, mintha csizmával akarnád balra fordítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!