Kobak kérdés! Megvegyem?
Szerintem a kobak az amin ne spórolj!!
Nagyon fontos! És ha nem nyújt megfelelő biztonságot akkor meg felesleges.
Azt esetleg nem tudod megcsinálni, hogy felpróbálsz egy ugyan olyan kobakot boltban? Nekem elég fura formájú a fejem, és bár 57 cm a körméretem, 59 kobak kell.
Ha még nem esett benne az előző gazdája, akkor jó lehet :)
Az állítható nekem egyébként nem jött be, azt inkább annak ajánlom, aki még növésben van.
Mindenképp fel kell próbálnod, mert eltérőek a típusok, más a kialakításuk, nem biztos, hogy az 57-es lesz jó. Ha fix méretűt veszel, akkor vagy sapkával lesz jó, vagy anélkül - szóval a kisebb méretre lesz szükséged. Amúgy télen elég egy fülvédő.
Ha nem is tudsz személyesen elmenni próbára, számíts arra, hogy a rendelt méretet esetleg cserélni kell. Akkor jó a kobak, ha rendesen becsatolva jól előrefejelsz benne és nem mozdul el, de nem is szorítja a fejedet. Nyugodtan hagyd magadon 5-10 percre, mert kellemetlen meglepetés érhet lovagláskor.
Szerintem 10 ezer alatt nem nagyon fogsz találni semmit, esetleg a Casconak vannak ilyen olcsó típusai.
Kobakból csak is újat vegyél!
Én is most akarom cserélni, mert az enyém 10 éves, igaz nem estem fejre benne, de a szerkezet, a műanyag is öregszik benne, sütötte nap nem keveset, áztunk is párszor.
Ha nem használt az a kobak, max akkor vedd meg, illetve próbálj egy hasonló darabot egy boltban, hogy biztosra menj.
Na meg másodkézből vettnél sose tudhatod, hogy esett-e benne az ember, hogy lett tárolva, lett-e dobálva, mert bizony az anyagban lehetnek olyan apró szerkezeti repedések, mely miatt egy nagyobb esésnél lehet problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!