Kezdőoldal » Állatok » Lovak » <Kincsem Park> Vágóhíd?

<Kincsem Park> Vágóhíd?

Figyelt kérdés
Sziasztok, szeretnék egy ilyen lovat , de mikor ,hol lehet ilyen lovat találni, és hogyan kell átképezni?

2013. febr. 26. 19:04
1 2
 1/16 x) ***** válasza:
78%
Mennyi ideje lovagolsz? Átlovaglás ide vagy oda, egy pályáról lekerült ló nem kezdőknek való.
2013. febr. 26. 19:31
 2/16 Valletta ***** válasza:
100%

Egyedfüggő, sokuk nyugodtan mehet kezdő alá is, néhányuk még átlovaglás nélkül is kezesbárány. Nem véletlenül van nagyon sok lovasiskolában is telivér.

Bárhonnan, ahol telivéreket tenyésztenek, tréningeznek, Kincsem Park, Alag, Dióspuszta... Közvetlenül versenyistállóból nagyon olcsón is ki lehet fogni lovakat, mert sok tulajdonos nincs hová hazavigye a lovát és tréningben elég drága a tartásuk, szóval azzal csak nyernek, ha hamar eladják. Leginkább ősszel érdemes körülnézni, de mehetsz most is nyugodtan, mindig, mindenhol lesz eladó ló.

Ha az eladó nem vállal átlovaglást, a legjobb, ha előre keresel a lónak olyan bértartást, ahol ezt elvégzik és vétel után rögtön odaszállítod a lovat, vagy ha szerencsés vagy, akkor találsz olyan belovaglót, versenyző lovast, aki ezt helyben, nálatok elvégzi.

2013. febr. 26. 20:14
 3/16 anonim ***** válasza:
Átlovagolni pár hónap alatt át lehet, csak fontos, hogy erre már legyen embered, vagy az eladó vállalja, de fontos, hogy jól megnézd az egyedet, mert van, amelyik átlovaglás után is "hülye", viszont van olyan, amelyik irtó jófej, könnyen tanul, és nagyon szépen dolgozik, csak jól kell választani. Illetve nem tudom, hogy ügetőben vagy telivérben gondolkozol-e, a lovastudásodon múlik, ha kevésbé vagy tapasztalt, a telivért javaslom inkább.
2013. febr. 26. 20:55
 4/16 anonim ***** válasza:
67%
Nekem ügtőm van a pályáról,a vágtával volt bőven gond,de már a rajtengedély vizsgára készülünk,mert kiderült elég jól ugrik.3 éve van nálam
2013. febr. 26. 22:27
 5/16 anonim ***** válasza:
Szinte minden ügető jól ugrik, van bennük rugó bőven, és szép stílusban is tudnak ugrani. :) A rajtengedély vizsgák max. a vágta jármódjuk miatt lehet bukó, abba általában sok melót kell befektetni, hogy javulást érhessetek el. Nálam 2 éve van ügető, mondjuk én díjlovas rajtengedélyt szeretnék - majd, egyszer. Mire arra a szintre ér a vágtája... Az még nagyon messze van.
2013. febr. 26. 22:36
 6/16 A kérdező kommentje:
Haladó vagyok most tanulok oxxellt
2013. febr. 27. 19:50
 7/16 A kérdező kommentje:

És gallopló?

Mennyibe kerül?

2013. febr. 27. 19:51
 8/16 Valletta ***** válasza:
200 ezer körül már biztosan kapsz, de olyanról is tudok, aki 80 ezerért vett közvetlenül versenyistállótól egészséges 3 évest. Ha nincs hová vigye a tulaj a lovat, de van benne annyi emberség, hogy vágóra nem adja, viheted szinte ingyen is, hiszen csak azzal havi cirka 50 ezret visz, hogy az istállóban áll. Ehhez persze számold még hozzá az átlovaglás költségét.
2013. febr. 27. 21:03
 9/16 anonim ***** válasza:
180-220 közt reális, én mondjuk olyantól vettem ügetőt, aki a pályáról hozta, tehát nem én voltam az első tulaja, de 240-ért már nyereggel, kantárral együtt hoztam el.
2013. febr. 27. 22:22
 10/16 A kérdező kommentje:
A 80 000 jó ár lenne, de 11000 ig tuti elmegyek, tudtok netes hírdetést ilyenről?
2013. febr. 28. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!