Ha veszek egy lovat aminek semmilyen papirja sincs és nincs sütve, akkor útlevél nélkül hogy tudom elhozni attól akitől vettem?

Szép paci! :-)
Süttesd le gyorsan és csináld úgy, ahogy leírtam a lóútlevéllel, oltásokkal kapcsolatban. Ha nálad van az adásvételi szerződés meg egy igazolás az állatorvostól, hogy egészséges a ló, oltásokat megkapta stb. akkor ha a rendőr megállít is el fogja fogadni, ha elmondod, hogy a lóútlevél folyamatban van. De amúgy nem szokták kérni, totál nem értenek hozzá.
A lovarda pedig, ahová viszed, valószínűleg szintén elfogadja az állategészségügyi intézet vérvizsgálati eredményét (kapsz papírt róla) meg az állatorvos által írt papírt, miszerint a ló az oltásokat megkapta és amint meglesz a lóútlevele, beírja abba is.
Sok örömöt a lovadhoz! :-)

Nem egészen tudlak követni...
A lényeg: otthon tudod tartani? Van karámja, beállója? Tudod hová tenni a takarmányt? A trágyát? Ha mindre igennel válaszoltál, akkor elhozod így és mielőtt bértartásba viszed megcsináltatod a papírokat.
Ha csak egyre is nem a válasz, akkor még az eladónál le kell süttetni a lovat és be kell oltatni, a tesztet meg kell csináltatni. Kérdezd meg a lovardától ahova vinnéd, hogy mit kérnek.
A fenti kettő közül választhatsz. Egyébként nem tartom jó ötletnek úgy lovat venni, hogy nem marad 30 ezer forintotok kifizetni a papírokat. Bármikor bármi közbejöhet, megsérülhet már szállításkor is és az orvos nem ötezerért fogja kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!