Lovat szeretnék de nem tudom mi lenne nekem jó fajta. (? )
Kisbérit. De ha 9 éve lovagolsz egy jó lovardában, biztosan van edződ, aki szívesen segít megtalálni a neked való lovat.
Elsősorban ne fajtát keress, bár ha díjlovagolni akarsz, néhány fajta ki van lőve, mint pl. angol vagy arab telivér, shagya, angloarab.
Valami félvér lenne ideális számodra, a kisbérit azért javasoltam, mert általában könnyű kezelhetőségű, szép megjelenésű, tanulékony lovak, de találhatsz neked valót a gidránok között is, a sportlovaknál, stb.
Leginkább egy jól belovagolt, lehetőleg már néhány versenyt is megjárt, legalább 6 éves, inkább idősebb herélt vagy kanca lenne neked való.
9 év lovaglás után tudnod kéne, hogy NEM fajtát keresünk, HANEM lovat. sportcélra nyilván sportlovakat, sportban jeleskedő fajtákat, de a lényeg a következő
- legyen nyugodt, tapasztalt, könnyen kezelhető
- herélt vagy kanca az ideális
- egészséges legyen, rossz szokásoktól mentes
- lehetőleg 8-10 év között, versenytapasztalattal rendelkező lovat keress.
Kérd ki az edződ véleményét/segítségét, és állatorvosi vizsgálatot, röntgent is kérjetek.
Igen szép, de attól még hogy nálatok a pénz nem számít, attól még nem kel rögtön milliókben gondolkodni. Speciel sikerült kifogni egy olyan lovat ami még csak szépnek se mondható és az árát aztán végképp nem éri meg. Valami iskolaló akit mindenki szanaszét lovagolt. Keress egy normálisat.
Annál a lónál amit te linkeltél ezerszer szebb kiállású és jobb mozgásúnak tűnik ez a ló. [link] Ez megéri az árát így képek alapján :)
en csak ugy pl nek mutattam azt a lovat az arat nem is neztem viszont az a lo amit mutatsz nagyon szep.
Lehet hogy megnezzuk!!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!