Hajlításnál, fordításnál hogy kell segítséget adni?
pl. hosszúfalon kígyóvonalat szeretnék csinálni, leírnátok pontosan hogy milyen segítségeket adtok?
mostanában egyre jobban azt érzem, hogy egyáltalán nem tudom irányítani a lovat, ilyet hogy nagykört csináljak kb. álmaimban sem jönne össze. a kört kisebbítek legutóbb még egészen ment is... egyébként előző alkalommal estem egy szépet(első esésem volt) és nem emiatt érzem magam rosszul és szorongva, hanem mert a kiskört halálfélelemmel élem/éltem meg most is...
Amíg nem tudod a sarkokat kilovagolni, vagy kört lovagolni, vagyis hajlítani a lovat addig felesleges kígyóvonalazni.
A segítségek: belső szár nyit, a külső határozza meg a ló nyakának hajlítását, minél többet engedsz, annál inkább kell hogy befelé állítsa, úgy képzeld el, mintha egy bot lenne a külső szár, amit a szó szája felé tolsz. Persze csak akkor, ha a ló száron van. A csizmáid a ló testének hajlítását határozzák meg. A belső a hevederen kifelé tolja a lovat, míg a külsőt hátrébb teszed a heveder mögé, ez tartja benn a ló farát, szóval felülnézetből a ló úgy néz ki, mint egy kifli, az is segít ha ezt lovagláskor el is képzeled. A legegyszerűbb a sarkok kilovaglásával ráérezni, úgy érzed meg a legkönnyebben, hogy a belső csizmád tolja be a lovat a sarokba. Ezt az állapotot kell fenntartani kígyóvonal, illetve körök lovaglásánál is. Próbáltam egyszerűen fogalmazni, remélem tisztán érthető.
Szerintem valami nem stimmel nálatok vagy az oktatóval, vagy a lovakkal ha a kiskör halálfélelmet kelt. Egy dolog aggódni hogy nem sikerül szépre, de a halálfélelem az már más tészta...
Ha komolyan érdekel a lovaglás ajánlom A jól képzett lovas című könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!