Boda Borbála kérdése:
Nem rég leestem egy Csini Baba nevű lóról vágta közben. Azóta nem merek vágtázni! Mit csináljak?
Figyelt kérdés
2013. jan. 26. 19:16
1/9 anonim válasza:
Ha most nm ülsz vissza, sosem fogsz. Ez ilyen egyszerű.
2/9 anonim válasza:
Ugyanettől félek én. Hogy ez fog megtörténni velem is. ):
Nem tudom.
4/9 anonim válasza:
Nem attól félek, hogy leesek, hanem hogy az eséstől annyira be fogok sz@rni, hogy nem merek visszaülni. (:
5/9 anonim válasza:
Jajj szerintem a kérdező nem közös siránkozásra vár vagy kíváncsi. Ha nem ültél vissza azonnal és nem vágtáztál akkor jó esélyel félni fogsz egy ideig, de minél jobban kényszeríted magad annál bátrabb leszel. Én terepen csumi vágtából estem le és én visszaültem utána vágtáztunk is, de 2 évig kellett feldolgoznom, mire lettem olyan szinten tudásilag, hogy meg tudom előzni a bajt. Azóta le se akarok szállni. Mindenki esik, de az okos lovas visszaül. Legközelebb te is tedd ezt, mert nem ez volt az utolsó esésed azt ugye tudod?! Körülbelül 2 vágtárs lenne szükséged ezen a Csini Babán és már nem félnél. Hidd el nekem. Ha gondolod és úgy könnyebb lenne talán ülj vissza futószárra ezzel a lóval de aztán muszáj szabadon vágtáznod. Szóval mindenképpen csak erőltetéssel érheted el a bátorságot.
6/9 anonim válasza:
Félni nem szabad, de egy egészséges lótól való tartás szükséges a lovagláshoz. Rajtad múlik hogy le akarod-e győzni a félelmedet vagy sem. Ha nem, akkor ennyi, nincs több lovaglás. Ha igen, akkor felülsz szépen egy 100%-os lóra és gyakorlod a vágtát amíg vissza nem tér az önbizalmad.
7/9 anonim válasza:
Engem az edzőm mindenképpen visszaültet. Én csak ügetésből estem olyat, hogy a föld adta a másikat :| utána az első reakcióm az volt, hogy felpattantam és a lóhoz futottam, hogy megvigasztaljam :)
8/9 anonim válasza:
Kell idő, mire visszanyered az önbizalmad, és mire újra bízni tudsz a lovakban. Szerintem kezdj csak apró célok kitűzésével. Először csak egy fél kört vágtázol. Aztán szépen egy kicsit mindig többet. Azonban a lovakkal is muszály lovagláson kívül kommunikálnod, barátkoznod velük, hogy megértsd őket. Elnyerd a bizalmukat. Szurkolok :)
9/9 anonim válasza:
én leestem terepen a lovamról mert a búzamezőn vágta közben hirtelen elöttünk volt egy ilyen kivágott út a lovam megiedt behúzta a féket és majdnem elesett de felrántottam és végül is én estem le
de utánna vágtáztam tovább :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!