Jogosan zavarja ez a szüleimet és nekik köszönhetően
most már engem is?
Figyelt kérdés
Nemrég elhívott egy barátnőm magukhoz lovagolni. Kaptam egy lovat és kimentünk terepre. Aztán beszervezett minden hétvégére és 2 napos túrákra is megyünk majd meg ilyenek. Ezzel csak az a baj, hogy ez mind ingyen van nekem. Szerintem jogos, hogy a barátnőmnél lovagolok és ő ezért nem kér pénzt, de a szüleim aggódnak, hogy azért ez mégse egy olyan dolog, hogy én csak kijárogatok lovagolni, mert ez egy elég drága dolog lenne egyébként. A szülei nemrég felajánlották nekem az egyik lovukat, és apa szerint ez azért van, mert szeretnék ha fizetnék nekik mostmár valamit. Meg mondják, hogy nem csinálhatok ilyet, hogy csak úgy ingyen megyek lovagolgatni. És hiába érvelek nekik azzal, hogy nem én hívatom meg magamat hanem ők hívnak meg, mostmár tényleg nekem is furcsa, hogy tulajdonképpen még csak szeptemberben kezdtünk el skypolni és nem rég találkoztunk először, de már minden hétvégére beszervezett (ami természetesen nem baj, de tényleg furcsa) . Most már mindenhová el akarja, hogy kísérjem. Azt hiszem, hogy falunapon is fel fogunk vonulni. Szóval így jó hosszú távra tervez, ami aztán végképp aggasztja a szüleimet mivel még nem is találkoztak a bnőm családjával. Szerintetek mi legyen? Apa szerint vagy fizetek nekik vagy lecsökkentjük a lovaglások számát havi 1-re. De fizetni a barátnőmnek olyan kínos lenne. Szerintem megromlana a barátságunk és olyan alá-felé rendelt viszonyba kerülnénk.
Szerintem van egy nagyon magányos lány, akinek van két lova, de nincs kivel lovagolja. Így barátja is van, lovagoltok is, és szerintem neki a barátság a fizettséged. Csak örül, hogy mozgatod a lovat, és nincs egyedül.
Mondd el neki, hogy mik a szüleid aggodalmai, és beszéljétek meg.
2013. jan. 21. 21:01
12/20 anonim válasza:
Szerintem is örül, hogy vagy neki, mert gondolom barátból sem lehet sok neki, vagy akik vannak nem érdekli őket a lovaglás.
Ha bánt az ingyenesség, esetleg vegyél neki felszereléseket, vagy akár egy-két ruhadarabbal is meg lepheted, pl kilesed a lovaglónacija méretét és megajándékozod eggyel, vagy lovaknak veszel ezt azt, esetleg a csajnak egy szép medált vagy fülbevalót.
2013. jan. 21. 22:34
13/20 A kérdező kommentje:
Értem, hát köszönöm! Nem két lova van hanem vagy 20, csak a többi nem lehet lovagolni. még egy nő tartja ott bérbe a lovát és vele szokott terepre járni, de ő már felnőtt.
mi meg azért egykorúak vagyunk (16). És amúgy sincs a lónak kantárja így megbeszéltük, hogy veszek egyet. Meg fáslit is.
2013. jan. 22. 07:56
14/20 anonim válasza:
Akkor megnyugodhat a lelkiismereted.
2013. jan. 22. 08:25
15/20 anonim válasza:
szerintem is az a legjobb, ha veszel a lónak felszerelést. én is így vagyok, nem kérnek pénzt, mindig azt mondják, hogy örülnek ha valaki mozgatja a lovakat. én kötőféket vettem a 2 lónak. :)
2013. jan. 22. 16:19
16/20 anonim válasza:
Én beígértem a haveromnak, hogy jöhet lovagolni hozzánk. A ló nem bánja, szereti, ha mozoghat, én meg szeretem ápolgatni utána a paripát. Én sem kérek pénzt és nem gondolja úgy egyik családtagom sem, hogy kellene. Jobb lenne rákérdezni, és az is elég furcsa, hogy alig ismered. Bár én beszélek, Nagyváradra járok ki lovagolni egy olyan csajhoz, akit itt ismertem meg. :D
2013. jan. 22. 17:17
17/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek. Őmm igen tulajdonképpen nem is emlékszem, hogy találunk egymásra. O.o :)))
2013. jan. 22. 19:34
18/20 anonim válasza:
Nálunk is ez volt egy pár éve de nem pont lóval.Mi megbeszéltük a családdal de igazából nem tom a szülőket az ilyen miért zavarjaa??
2013. febr. 7. 20:56
19/20 anonim válasza:
Tudom hogy már nem anyira aktuális,de azért leírnám a véleményem.
Szerintem semmi baj nincs ezzel ha a barátnőd helyében lennék én sem kérnék egy fityinget sem tőled :-) ha anyagilag nem okoz nekik problémát akkor miért ne ? Ha okozna akkor nem hívnának át téged.
A lány csak társaságra vágyik és te pont szimpi vagy neki.Köszönd meg neki és a szüleinek és ajánd fel hogy segitenél nekik etetni a lovagat stb.... Lepd meg a barátnődet ajándékkokal, és barátkozz vele,neki ez sokat jelent biztos mert nem lehet sok barátja,a szűlők minnél hamarabb ismerkedjenek meg egymással(engem enélkül el sem engedtek volna)Szerintem a család nem fura hanem nagylelkű és kedves,mára már nem sok ilyen ember maradt de a lányuk öröméért bármire képesek.
2013. márc. 11. 20:07
20/20 A kérdező kommentje:
De az az igazsag hgy nagyon is aktualis. Aszuleim mar kezdik elfogadni es koszonom a valaszod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!