A lányomnak szeretnék venni egy lovat. Egy 11 éves lánynak Friz megfelelne? Vagy túl nagy falat? Vagy melyik falyta jobb inkább?
Amikor lovat vesz az ember a legfontosabb, hogy tudja, mennyi pénze van rá és pontosan mit akar. Érdemes lenne megkérdezni a kislány oktatóját is, mit gondol, milyen képzettségű ló lenne megfelelő neki. Az, hogy a ló idősebb 8-9 évnél, nyugodt, alapszinten képzett és bombabiztos a minimum. Innentől már csak a ráfordítható összeg szabja meg, hogy milyen fajta és milyen szinten képzett lovat tudnak megvenni. Elsősorban nem fajtában kell gondolkozni, meg kell nézni pl. a lovasok.hu-n az abban az árkategóriában kínált lovakat és az alapján szűkíteni a kört. Amikor személyesen is megnézitek, kipróbáljátok a lovat mindig kérjetek meg egy hozzáértő, jól képzett lovast hogy kísérjen el titeket.
Ha csak hobbilovaglásra kell a ló, nincsenek a lánynak komoly versenyzői ambíciói megfelelnek azok a fajták, amiket ajánlottak, bár a frízt termeténél fogva nehezebben kezelné, mint mondjuk a haflingit, ami ha elég méretes, felnőtt korában is kitűnően tudja majd lovagolni. Mindkét fajta alkalmas kisebb versenyekre, 1 méteres ugrópályát lehet velük teljesíteni, és alapfokú díjlovagló versenyen is képesek helyt állni, komolyabban versenyzésre azonban valamilyen sportfélvért érdemes választani.
"Persze vegyünk frízt, az szép fekete!!"
A fríz szépségversenyre jó, fogatba de másra nem igen alkalmas. Én például egy nyugodt félvért ajánlanék aki kb. 7 éves, vagy egy kisbéri félvért. Azért szeretem ezt a fajtát, mert magyar, jó ugróversenyekre, de hobbi lónak is tökéletes. (ez persze csak az én véleményem)
A Fríz már nem divat, vegyél neki inkább Ferrarit, de abból is pirosat, mert az a tuti!
Komolyra fordítva, első az,hogy mit szeretnétek vele tenni (verseny, hobbi, stb...) aztán a következő, hogy tényleg kérdezzétek meg az oktatót hol tart a gyerek, mi alkalmas neki a fejlődéshez, aztán meg a többi megy magától...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!