Milyen lovat vegyek? (olvasd el ha van időd és ne írj bunkósságot)
Kedves Kérdező!
Ezeket a fajtákat tudom ajánlani:
Haflinger:Díjlovagláshoz kitűnő, szívós kedves gyerek kedvelő jószág.Kisebb akadályokat is simán átvisz még 40 kilóig.
Hucul:Felnőttek is lovagolják tökéletes díjugratáshoz. Szívós fajta ridegtartás nem akadály.
Fjord:Félridegtartásba ajánlom. Tereplovagláshoz szerintem nagyon jó.
Ez annyira nem fajta függő, hogy az hihetetlen. És ha itt kell megkérdezni ahelyett, hogy valami szakértőt keress fel, vagy lovasedzőt az már régen rossz. Másrészt ez nem így megy. Az lovas embernek fokozatosan érlik, hogy milyen lóra van szüksége. Egyszer szűkül a kör, mire tisztázódik benne,, hogy mit akar. pontosan. És akkor körültekintően összeszedi a gondolatait, hogy milyen ló is kell nekem. Versenyezném is? FOntos, hogy tisztavérű legyen? Pontosan mire is kéne nekem? Mekkora is, mennyi idős is? Milyen neművel boldogulnék legjobban? Ha ezekre tudtál válaszolni és már min. 4 éve lovagolsz akkor ez alapján tudni fogod a fajtákat amiket akarsz. Vagy csak veszel egy akármilyen lovat és képzed. Ez nem fajta kérdése, ez képzés kérdése. Amég nem vagy egy lóhoz, eléggé felnőve (és itt nem korra gondolok) addig nem érdemes ló körül szaglászni. Nekem speciel eszembe se jutott egy akármilyen közösségi oldalon megkérdezni, hogy milyen ló kéne nekem....
Ha nem akarsz hülye válaszokat kapni, akkor ne tegyél fel hülye kérdéseket. Mellesleg a Lovasok.hu részletes keresője sokat segít. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!