Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Volt itt olyan, aki 0 lovastud...

Volt itt olyan, aki 0 lovastudással terepen kezdett? Ha te nem, mi a véleményed?

Figyelt kérdés
Hallottam ilyen helyekről. Vélemények? Tapasztalatok?

2012. nov. 1. 21:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Én olyat is láttam hogy 4-6 évesek mondjuk tudtak már lovagolni de ugrattak sethlandi pónikkal!Jó mondjuk nem nagyot az ókató meg ment melletük:)
2012. nov. 1. 21:36
 12/25 anonim ***** válasza:

Én is hallottám már ilyen lovardáról, ahol terepen oktatnak, borzalmasan rossz ötletnek tartom.

1. Terepen az oktató nem tud folyamatosan a tanítványaira figyelni, ez fizikailag lehetetlen.

2. Legyen bármennyire is terepbiztos meg forgalombiztos egy ló, vannak esetek amikor elkerülhetetlen hogy ne ugorjon meg valamitől - pl. egy fácántól ami épp a ló lábai mellől ugrik fel. Én 10 éves tapasztalattal sem tudtam lovon maradni ilyen esetben, mert magam is halálra ijedtem. Kezdőként pedig ez egy iszonyúan rossz élmény lehet ha leesik (vagy elvágtázik vele, mert ugye nincs aki megfogja a pacit) és ezzel teljesen elveszíti az eddig felépített önbizalmát a lovon.

13/25 anonim ***** válasza:
Mármint terepen ugrattak
 14/25 anonim ***** válasza:

Én voltam ilyen helyen, szerencsére nemkezdőként. Nagyon nagy felelőtlenségnek tarom, így nem lehet megtanulni lovagolni, sajnálom szerencsétlen lovakat.

Ahova jártam, ott kicsiket is így vittek ki, természetesen kobak nélkül csodálom h még nyitva van a lovarda.

2012. nov. 1. 22:19
 15/25 anonim ***** válasza:

Szerencsére nem. Nagyon rossz ötlet. Így nem is lehet megtanulni lovagolni és veszélyes is. Én majdnem 1 év után voltam igazán terepen és szerintem ha vágtázni nem is kell annyira tudni, csak futószáron, de léptetni és ügetni tudni kell és legalább 10 óra kengyel nélküli is kell, az ülés miatt.

Persze meg lehet csinálni, hogy megrendezik, hogy minden rendben lévőnek tűnjön és mindenki megússza. De csak azt érik el, hogy el is hiszik, hogy tudnak lovagolni és egészen addig hiszik ezt, amíg igazi feladatot nem kapnak. Akkor jön a pofáraesés. Szóval még pedagógiailag is helytelen.

2012. nov. 1. 22:58
 16/25 anonim ***** válasza:

Igen, jártam olyan lovaspanzióba, ahol csak tereplovaglás volt, akár kezdőknek is. Itt nem a lovaglás megtanulása, hanem a tereplovaglás élménye volt a cél. És láss csodát: évekig jártam oda és nem történtek balesetek, a kezdő lovasok is nagyon élvezték, pedig a vágta is benne volt a programban. Tudom, hogy hihetetlen, de működött!!

Én ugyan nem voltam teljesen kezdő, de életeim legszebb élményei közé sorolom ezeket az éveket, rengetegszer gondolok rá és nagyon sajnálom, hogy véget ért ( a magam okán).

2012. nov. 2. 06:02
 17/25 anonim ***** válasza:
Maradjunk annyiban, hogy ezért fel lehet jelenteni a rendősrésgen őket gondatlan veszélyeztetés címén, akár baleset nélkül is. Nem játék, nem csak etikailag elítélendő, jogilag is.
2012. nov. 2. 06:52
 18/25 anonim ***** válasza:
Azok a helyet, ahol ilyet engednek, semmiképp nem mondhatnám jónak, sőt. Semmilyen lovastudással kimenni terepre, a felelőtlenség teteje. a leesés esélye szinte 100%, ha nem történik meg, az szinte "csoda". Nem csak azért, emrt a lovas nem tud ülni, szárat kezelni, hajtani a lovat és visszafogni, hanem mert a ló is érzi, hogy semmi sem befolyásolja, ezáltal azt csinál amit akar. A helyedben messziről elkerülném az ilyen helyeket...
2012. nov. 2. 08:54
 19/25 anonim ***** válasza:

Komolyan kérdezem, 0 tudással vágtában és ügetésben hogy a jó istenben marad nyeregben az ember??

Én sem régóta lovagolok, voltam kb. 20 alkalommal, megbízok a lóban, de terepre kimenni nem mernék. Futószáron is volt, hogy megijedt, fennmaradtam rajta, de ha terepen ijedne meg, szerintem én lerepülnék róla.

2012. nov. 2. 16:58
 20/25 anonim ***** válasza:
Meg az első pár alkalommal ügetésnél annyira pattogtam a nyeregben, hogy elképzelni se tudom, hogy terepen ne estem volna le.
2012. nov. 2. 16:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!